S-a cerut anularea sintagmei „dăunează esteticii“, din Regulamentul de gospodărire a Constanței. Procesul, judecat în Timiș
S-a cerut anularea sintagmei „dăunează esteticii“, din Regulamentul de gospodărire a Constanței. Procesul,
31 Jan, 2023 00:00
ZIUA de Constanta
1248
Marime text
- Judecătorii constănțeni au stabilit ca dosarul (ce are indicativul 4758/118/2022) să fie declinat în favoarea Tribunalului Timiș, ca urmare a faptului că firma care a deschis procesul are sediul social în județul Timiș.
- Se arată în hotărârea de declinare că „în motivarea cererii reclamanta a arătat că nu se poate aplica o sancţiune contravenţională, conţinutul conduitei contravenţionale trebuie să fie clar şi lipsit de ambiguitate, deci, predictibil pentru cetăţeni, astfel încât aceştia să aibă reprezentarea faptelor lor şi a consecinţelor acestora“.
Decizia ca procesul să se judece în Timiș le-a aparținut judecătorilor de la Tribunalul Constanța, care și-au declinat competența în dosarul deschis de SC Euskadi SRL împotriva regulamentului.
Judecătorii constănțeni au stabilit ca dosarul (ce are indicativul 4758/118/2022) să fie declinat în favoarea Tribunalului Timiș, ca urmare a faptului că firma care a deschis procesul are sediul social în județul Timiș.
Mai exact, „ reclamanta SC Euskadi SRL a chemat în judecată pe pârâtul Consiliul Local Al Municipiului Constanţa, solicitând anularea în parte a H.C.L. Constanţa, nr. 77/2021, respectiv a sintagmei «dăunează esteticii» din cadrul art.8 pct. 2“.
Se arată în hotărârea de declinare că „în motivarea cererii reclamanta a arătat că nu se poate aplica o sancţiune contravenţională, conţinutul conduitei contravenţionale trebuie să fie clar şi lipsit de ambiguitate, deci, predictibil pentru cetăţeni, astfel încât aceştia să aibă reprezentarea faptelor lor şi a consecinţelor acestora“.
Amintim, în HCL 77/2021, prin care a fost aprobat Regulamentul de gospodărire, se arată la articolul 8, punctul 2 : „constituie contravenție la normele de protecție a drumurilor, trotuarelor și parcajelor în vederea menținerii aspectului estetic și util al municipiului, următoarele fapte: (2) depozitarea pe domeniul public a mărfurilor, ambalajelor, materialelor și a altor obiecte care dăunează esteticii, îngreunează desfășurarea normală a circulației rutiere, pietonale, precum și depozitarea obiectelor în incinta imobilelor sau în exteriorul acestora, vizibile din domeniul public sau privat al municipiului Constanța, dacă lezează aspectul estetic“.
Acum, rămâne de văzut care va fi decizia Tribunalului Timiș cu privire la regulamentul constănțean.
Sursa motivare: Portalul Național al Jurisprudenței – www.rejust.ro
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
Oficial
Recursul Consiliului Local Constanța pentru Regulamentul Zonei Peninsulare, ajuns la Curtea de Apel
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii