„Să mă pupe în ... pe mine“ Caz rezolvat de procurorii din Tulcea, demn de filmele cu detectivi! Crimă descoperită după îngroparea cadavrului. Dosarul poate ajunge la Constanța
„Să mă pupe în ... pe mine“: Caz rezolvat de procurorii din Tulcea, demn de filmele cu detectivi! Crimă
27 Apr, 2023 00:00
ZIUA de Constanta
8843
Marime text
- Zilele trecute, judecătorii de la Tribunalul Tulcea au decis condamnarea în primă instanță a inculpatului la o pedeapsă de zece ani de închisoare, pentru omor.
- Decizia Tribunalului Tulcea nu este una definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
- Foarte important legat de acest caz este faptul că crima a fost la un pas de a rămâne nedescoperită, victima fiind chiar înmormântată, după ce, inițial, s-a crezut că bătrânul murise în somn.
- La priveghi, fiica bătrânului a văzut pozele victimei, făcute de vecinii care au ajutat-o să îl pregătească pentru înmormântare și în care erau vizibile urmele agresiunii.
- După exhumarea cadavrului și analizarea amănunțită a acestuia, anchetatorii au ajuns la concluzia că moartea a fost una violentă, iar procurorii și polițiștii au pornit în cursa contra-cronometru pentru prinderea autorului.
- În cazul în care hotărârea de condamnare rămâne definitivă, suspectului îi vor fi prelevate probe biologice, potrivit deciziei instanței, pentru introducerea profilelor genetice în Sistemul Național de Date Genetice Judiciare.
##### #####: Să mă pupe în ... pe mine.
####### #######: Eu dacă eram ca tine acuma plecam“
Fragmentul de mai sus reprezintă transcrierea convorbirilor interceptate purtate între un suspect de crimă, din județul Tulcea, și concubina sa, persoana care înjură fiind chiar suspectul.
Zilele trecute, judecătorii de la Tribunalul Tulcea au decis condamnarea în primă instanță a inculpatului la o pedeapsă de zece ani de închisoare, pentru omor.
Decizia Tribunalului Tulcea nu este una definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
Comportament simulat la testarea poligraf
Potrivit magistraților, inculpatul este suspectat că, în luna martie 2021, i-a aplicat victimei, de 70 de ani, lovituri cu ajutorul unui corp contondent (picior de masă), provocând decesul acestuia.
În urma efectuării unei testări poligraf a inculpatului a rezultat că la întrebările relevante cauzei, răspunsurile au provocat modificări specifice comportamentului simulat.
În cauză, pentru aflarea adevărului, s-a dispus exhumarea cadavrului.
Cadavrul a fost examinat de către medicul legist din cadrul Serviciului de medicină legală, care a stabilit că moartea bărbatului a fost violentă, cauza medicală a morții fiind șocul traumatic și hemoragic instalat ca urmare a loviturilor cu și de corpuri contondente cu fracturi costale, hematoame și plăgi contuze ale extremităților.
În timpul pregătirii pentru înmormântare, pe corpul victimei au fost descoperite mai multe urme.
Foarte important legat de acest caz este faptul că crima a fost la un pas de a rămâne nedescoperită, victima fiind chiar înmormântată, după ce, inițial, s-a crezut că moartea sa nu a fost una violentă.
După exhumarea cadavrului și analizarea amănunțită a acestuia, anchetatorii au ajuns la concluzia că moartea a fost una violentă, iar procurorii și polițiștii au pornit în cursa contra-cronometru pentru prinderea autorului.
Adevărul, la un pas să fie îngropat pe vecie alături de sicriul victimei
Adesea, auzim că viața bate filmul dar, poate, nicicând nu a fost mai potrivită această credință decât pusă în legătură cu un caz recent închis de judecătorii din Tulcea!
Un bătrân de 70 de ani a fost ucis în bătaie de un cunoscut, însă crima a fost la un pas de a rămâne nedescoperită, iar adevărul – îngropat pe vecie alături de trupul neînsuflețit al victimei înmormântate creștinește.
Vecinii care l-au spălat pe bătrân și l-au pregătit de înmormânatare au descoperit pe trupul său urmele însângerate ale unor lovituri, au făcut poze și le-au arătat fiicei sale, chiar în seara priveghiului.
Fapta s-a produs în luna martie 2021, într-o localitate din județul Tulcea.
Fiica bătrânului, care nu stătea în aceeași localitate cu acesta, a sosit într-o sâmbătă după-amiază la el să îi aducă mânare. Vecinii i-au spus că nu îl mai văzuseră pe tatăl său de două zile.
Ușa casei era deschisă și, înăuntru, aceasta l-a găsit pe tatăl său fără suflare.
La fața locului s-au deplasat atunci și șeful de post, dar și un echipaj al ambulanței, care a făcut o examinare sumară a cadavrului.
Inițial, s-a concluzionat în urma examinării sumare că decesul s-ar fi produs în somn.
Fata victimei a început astfel alergătura după documentele necesare înmormântării tatălui său, dar și după cele necesare priveghiului și slujbei.
Niște vecini i-au oferit acesteia sprijin cu pregătirea tatălui său pentru înmormântare.
Așa se face că, în momentul în care victima a fost dezbrăcată și pregătită pentru înmormântare, vecinii au observat pe trupul său niște răni însângerate, au făcut poze, iar în timpul priveghiului i-au spus fiicei acestuia despre ele.
Înmormântarea a mers mai departe în ziua următoare, iar trupul victimei a fost îngropat spre veșnica odihnă și pomenire.
Începe ancheta
Dar tocmai pentru că viața bate filmul, lucrurile au luat o altă întorsătură.
Când fiica victime a luat legătura cu medicul de familie pentru certificatul medical constatator al decesului și i-a arătat fotografiile cu rănile tatălui său, adevărul a început să iasă la iveală.
Medicul a discutat cu șeful de post, iar în cauză a fost sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea.
A început ancheta propriu-zisă, demnă de filmele cu detectivi, în timpul căreia cadavrul bătrânului a fost exhumat, au fost prelevate probe, au fost audiați martori, au fost interceptate convorbiri, iar lucrurile au fost puse cap la cap.
Procurorilor le-a atras atenția declarația unei martore care, printre altele, le-a spus anchetatorilor că avusese o altercație cu concubinul său, care a amenințat-o că o va omorî cum l-a omorât și pe bătrân.
Concubinul, aflat temporar într-o altă localitate ca urmare a unui ordin de protecție ce îl viza, a negat constant comiterea faptei în timpul audierilor.
Telefoanele celor doi au fost însă supravegheate, iar anchetatorii au reușit astfel să afle importante aspecte și să strângă dovezi care i-au condus la aflarea adevărului.
În timpul uneia dintre conversațiile interceptate, suspectul principal a făcut afirmația de la începutul articolului referitoare la oamenii legii și la ancheta desfășurată în cauză.
Cu toate acestea, ancheta și-a urmat cursul.
Așa cum arătam mai sus, la testarea poligraf a suspectului, răspunsurile sale la întrebările-cheie pentru anchetă au provocat modificări specifice comportamentului simulat.
După coroborarea tuturor probelor strânse în cadrul anchetei, suspectul principal a fost trimis în judecată, prin rechizitoriul întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea.
Conform rechizitoriului, „fapta inculpatului (...) care, în noaptea de 26/ 27.03.2021 i-a aplicat lovituri cu ajutorul unui corp contondent (picior de masă) numitului (...), de 70 de ani, provocând decesul acestuia datorită a șocului traumatic și hemoragic urmare a unor politraumatisme datorate unei hetero–agresiuni întrunește elementele constitutive ale infracţiunii de omor, faptă prev. la art. 188 alin. 1 Cod penal“.
După deliberări, judecătorii Tribunalului Tulcea au decis condamnarea suspectului, aflat în stare de arest preventiv, la o pedeapsă de zece ani de închisoare.
Decizia poate fi atacată în apel, situație în care dosarul va ajunge la Curtea de Apel Constanța.
În cazul în care hotărârea de condamnare rămâne definitivă, suspectului îi vor fi prelevate probe biologice, potrivit deciziei instanței, pentru introducerea profilelor genetice în Sistemul Național de Date Genetice Judiciare.
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
Foto cu rol listrativ.
Sursa motivare: Portalul Național al Jurisprudenței – www.rejust.ro
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
Judecătorii s-au opus!
Procurorii din Tulcea au cerut, din nou, arestarea șoferului acuzat de producerea accidentului mortal din ianuarie
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii