Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:24 07 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Șacalul” a ajuns la Tribunalul Constanța. Întrebat dacă se consideră nevinovat, a răspuns - „Da, bineînțeles” (VIDEO)

ro

07 Oct, 2024 11:00 374 Marime text
Astăzi, 7 octombrie 2024, Neculai Mitrea, zis Șacalu, a ajuns aproape de ora 11.00, la Tribunalul Constanța, unde procurorii cer prelungirea arestării preventive.

Inculpatul a făcut și primele declarații, după ce a fost coborât din dubă. Întrebat dacă susține că este nevinovat, el a spus - „Da, bineînțeles”.

Totodată, jurnaliștii de la fața locului l-au întrebat dacă a făcut și alte victime, iar răspunsul Șacalului a fost - „Nu știu, ei spun că da, dar nu știu cum...”. Ulterior, suspectul în dosarul dublei crime spune că a fost și internat în spital.

UPDATE 11:45

În jurul orei 11:45, de la Tribunalul Constanța, Șacalul a plecat cu mașina de poliție, însă nu a ratat oportunitatea de a face mai multe declarații. Chiar el a cerut să vorbească în fața jurnaliștilor.

 

S-au spus o mulțime de lucruri neadevărate. Anchetatorii au spus că aveau probe și dovezi împotriva mea, că eu aș fi fost asasinul Dianei. Păi dacă ei aveau probe și dovezi împotriva mea, de ce nu m-au arestat dinainte? Sunt nevinovat 100%”.

El a mai spus că imaginile surprise cu el și alte femei și bărbați în ipostaze indecente au fost realizate într-un studio legal și că nu ar fi câștigat mulți bani din videochat.

Suspect în dosarul dublei crime

 
Reamintim că Neculai Mitrea, zis „Șacalul” este principalul suspect în dosarul dublei crime care a îngrozit județul Constanța. Acesta este acuzat de uciderea a două femei.
 
Procurorii spun că inculpatul este acuzat de comiterea a două infracțiuni de omor calificat - fapte comise cu premeditare și în scop de jaf, respectiv două infracțiuni de tâlhărie, împotriva celor două victime, infracțiunea în formă continuată de conducere fără permis, întrucât nu are permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și acces ilegal la un sistem informatic, întrucât a accesat fără drept telefoanele mobile ale victimei.
 
Alături de acesta este anchetată și concubina sa, Radu Elena.
 
Aceeași sursă a precizat că inculpata are patru copii minori în întreținere și a fost acuzată, printre altele, pe lângă tăinuire și favorizarea făptuitorului și pentru rele tratamente aplicate minorului, întrucât, din investigații a rezultat că aceasta l-a găzduit pe inculpatul suspectat pentru omor, că ar fi consumat substanțe halucinogene în prezența copiilor, ar fi ținut cadavrul vreo două zile în locuință de față cu copiii minori și există indicii că s-ar fi comportat violent față de acești copii minori ai săi.
 
Ambii inculpați s-au prevalat de dreptul la tăcere, astfel neputând coopera cu organele de anchetă.
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

UPDATE Procurorii cer prelungirea arestului preventiv în cazul lui „Șacalul”, principalul suspect în dosarul dublei crime care a îngrozit județul Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii