Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:24 30 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Salarii, drepturi și daune morale Victorie definitivă pentru fostul director executiv tehnic al Drumuri Județene Constanța SA! (MINUTA)

ro

30 Jul, 2024 17:00 274 Marime text
Drumuri Județene Constanța SA. Sursa foto: Facebook.com - Drumuri Județene Constanța SA
  • Curtea de Apel Constanța a luat act astăzi, 30 iulie 2024, de cererea companiei de drumuri de renunțare la judecarea apelului pe care societatea îl declarase împotriva deciziei inițiale a Tribunalului Constanța, favorabilă fostului director.
Lucian Poserba, fostul director executiv tehnic al companiei de drumuri din Constanța, Drumuri Județene Constanța SA, a câștigat definitiv procesul intentat societății legat de concedierea sa!
 
Curtea de Apel Constanța a luat act astăzi, 30 iulie 2024, de cererea companiei de drumuri de renunțare la judecarea apelului pe care societatea îl declarase împotriva deciziei inițiale a Tribunalului Constanța, favorabilă fostului director.
 
Astfel, în urma renunțării la apel de către Drumuri Județene Constanța SA, Lucian Poserba este îndreptățit, după cum a stabilit prima instanță, la salariile restante, drepturile cuvenite, dar și daune morale, în cuantum de 2.000 de lei.
 
Dosarul are indicativul 3407/118/2023  și a fost soluționat definitiv aastăzi, 30 iulie 2024, prin luarea act de către instanță de cererea Drumuri Județene Constanța SA de renunțare la judecarea apelului.
 
Sursa foto: Portalul Instanțelor de Judecată

Părți în cauză sunt Lucian Poserba, în calitate de intimat-reclamant, și Drumuri Județene Constanța SA, în calitate de apelant-pârât.
 
Obiectul dosarului este reprezentat de o „contestație decizie de concediere“, cererea lui Lucian Poserba fiind admisă în primă instanță de Tribunal.
 
Inițal, procesul trebuia să continue în luna septembrie, când fusese amânată judecarea apelului, dar compania de drumuri a solicitat preschimbarea termenului de judecată, pentru a se lua act de renunțarea la judecată.
 
Iată minuta hotărârii de astăzi a Curții de Apel:
 
„Admite cererea de preschimbare a termenului de judecată.
Dec. 30.07.2024 Ia act de renunţarea apelantei-pârâte la judecata apelului.
Definitivă.
Pronunţată astăzi, 30.07.2024, prin punerea soluției la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei“
 
Potrivit datelor noastre, la Curtea de Apel dosarul s-a aflat în atenția completului format din magistrații Adriana Ioana Sincu Badea și Geta Cristina Gheorghe, din cadrul Secției I Civile a instanței.
 
Decizia de astăzi a Curții nu mai poate fi atacată.
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, în minuta Hotărârii 394/2024, reconfirmată acum de Curtea de Apel, se arată că instanța „admite în parte excepţia prescripţiei dreptului material la acţiune, invocată de pârâtă, cu privire la solicitarea reclamantului de compensare în bani a concediului de odihnă neefectuat aferent anului 2018. Respinge ca prescrisă solicitarea reclamantului de compensare în bani a concediului de odihnă neefectuat aferent anului 2018“.
 
Totuși, Tribunalul „admite în parte cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul Poşerba Lucian, în contradictoriu cu pârâta Drumuri Judeţene Constanţa SA. Anulează decizia nr.131/21.04.2023 emisă de pârâtă“.
 
Astfel, instanța „repune părţile în situaţia anterioară emiterii actului de încetare a contractului individual de muncă, în sensul reintegrării reclamantului pe postul deţinut anterior emiterii deciziei nr.131/21.04.2023“.
 
„Obligă pârâta la plata către reclamant a unei despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate şi reactualizate, precum şi a celorlalte drepturi de care trebuia să beneficieze reclamantul în intervalul cuprins între data încetării contractului individual de muncă, respectiv 24.04.2023 şi până la reintegrarea efectivă pe postul ocupat anterior emiterii deciziei nr,131/21.04.2023“, conform deciziei Tribunalului.
 
De asemenea, Tribunalul „obligă pârâta la plata către reclamant a indemnizaţiei de concediu pentru concediul neefectuat aferent anilor 2019-2021, ce urmează a fi actualizată cu indicele de inflaţie, de la scadenţa debitului principal, la data plăţii“.
 
Nu în ultimul rând, instanța „obligă pârâta la plata către reclamant a sumei de 2000 lei cu titlu de daune morale. Respinge restul pretenţiilor, ca nefondate. Obligă pârâta la plata către reclamant a cheltuielilor de judecată în cuantum de 4000 lei reprezentând onorariu avocaţial“.
 
Conform datelor noastre, la Tribunal, cazul s-a aflat în atenția completului prezidat de magistratul Monica Vieru, din cadrul Secției I Civile a instanței.
 
Spus pe scurt, Tribunalul a decis obligarea Drumuri Județene Constanța SA la reintegrarea lui Lucian Poserba pe funcția deținută anterior, compania fiind obligată, de asemenea, la plata salariilor și drepturilor cuvenite de la încetarea contractului și până la revenirea pe post, dar și la plata unor daune morale de 2.000 de lei.
 
Acum, această decizie a Tribunalului a fost reconfirmată la Curtea de Apel, după ce Drumuri Județene Constanța SA a renunțat la judecarea apelului.
 
Sursa documentare: Portalul Național al Jurisprudenței www.rejust.ro, Portalul Instanțelor de Judecată
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Marian Rîșnoveanu, fost șef al Gărzii de Mediu Constanța, acum șef serviciu în GNM, victorie la Tribunal împotriva Comisariatului General din instituție (MINUTA)
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii