Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
07:46 11 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Șapte funcții de prim-procuror scoase la concurs pentru Parchetele din Constanța și Tulcea, arondate PCA Constanța! LISTA

ro

01 Aug, 2024 17:00 1579 Marime text
  • Este vorba despre trei funcții de conducere la parchete din județul Constanța și patru la parchetele din județul Tulcea.
Șapte funcții de conducere la unitățile de parchet din Constanța și Tulcea, toate arondate Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, au fost scoase la concurs de către Consiliul Superior al Magistraturii.
 
Potrivit datelor oficiale, este vorba despre trei funcții de conducere la parchete din județul Constanța și patru la parchetele din județul Tulcea.
 
Posturile scoase la concurs
 
În județul Constanța este vorba despre funcțiile de prim-procuror pentru Parchetul Judecătoriei Medgidia, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârșova și prim-procuror al Parchetului Judecătoriei Mangalia.
 
Posturi scoase la concurs pentru parchetele arondate PCA Constanța. Sursa foto: CSM
Posturi scoase la concurs pentru parchetele arondate PCA Constanța. Sursa foto: CSM


La nivelul parchetelor din județul Tulcea, au fost scoase la concurs funcțiile de prim-procuror al Parchetului Tribunalului Tulcea, prim-procuror al Parchetului Judecătoriei Tulcea , prim-procuror al PJ Babadag și cea de prim-procuror al PJ Măcin.
 
Cine asigură în prezent funcțiile vizate de concurs
 
La Parchetul Judecătoriei Medgidia, funcția de prim-procuror este deținută în prezent de magistratul Fănel Stănilă, al cărui mandat expiră pe 1 ianuarie 2025.

 
Funcția de prim-procuror al Parchetului Judecătoriei Hârșova a devenit vacantă după pensionarea magistratului Monica Mariana Drumea, fiind asigurată cu delegație până astăzi, 1 august 2024, de către magistratul Alexandru Daniel Olteanu, de la Parchetul Judecătoriei Constanța, delegat prim-procuror adjunct al PJ Constanța tot de astăzi.
 
Funcția de prim-procuror al Parchetului Judecătoriei Mangalia este asigurată cu delegație de către magistratul Andrei Alexandru Bogdan, recent reconfirmat în funcția delegată, de către CSM.
 
Funcția de prim-procuror al Parchetului Tribunalului Tulcea a devenit vacantă după pensionarea magistratului Coca Marina Crețu, în iunie 2024.
 
Funcția de prim-procuror al Parchetului Judecătoriei Tulcea este asigurată cu delegație de către magistratul Dan Stepanencu, reconfirmat în funcție de CSM, începând cu data de 1 iulie 2024.
 

Funcția de prim-procuror al PJ Babadag este asigurată cu delegație de către magistratul constănțean Gabriela Rugea, fost șef al PJ Mangalia până la pensionarea din 2022 și revenită în sistem în cadrul sesiunii organizate de CSM în 2023.
 
Funcția de prim-procuror al PJ Măcin este asigurată cu delegație de către magistratul Emanuel Sergiu Codruț Popescu, din cadrul Parchetului Judecătoriei Sectorului 5 București, acesta fiind reconfirmat în funcție începând cu 1 mai 2024 pentru o perioadă de maxim șase luni.
 
Calendarul concursului
 
Conform anunțului CSM privind concursul organizat pentru ocuparea funcțiilor de conducere din cadrul parchetelor din țară, sunt în total vizate 156 de funcții de procuror general sau prim-procuror vacante, la nivel național, vizate de acest concurs.
 
Cererile de înscriere la concurs pot fi depuse până la data de 22 august 2024 inclusiv.
 
Proiectele referitoare la exercitarea atribuțiilor specifice funcțiilor de conducere trebuie depuse până la data de 12 septembrie 2024 inclusiv.
 
Testarea psihologică va avea loc în datele de 21 septembrie 2024 (test scris) și 23-29 septembrie 2024 (interviu), iar susținerea proiectelor manageriale se va desfășura în perioada 10-20 octombrie 2024.
 
Testarea scrisă a candidaților privind managementul, comunicarea și resursele umane va avea loc la data de 9 noiembrie 2024.
 
Tabelul de clasificare a candidaților va fi afișat la data de 27 noiembrie 2024.
 
Conform CSM, este declarat admis la concurs procurorul care a obținut cel puțin nota finală 7 și cel puțin nota 5 la fiecare dintre probe (testarea scrisă și proiectul managerial).
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Știri justiție Constanța
Trei procurori din Constanța, înscriși la examenul de promovare în funcții de execuție! Cine sunt

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii