Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:16 02 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scandal cu toporișcă și macetă în Eforie Nord! Boncătă Sorin, zis „Ciușcă”, nemulțumit de măsura controlului judiciar

ro

02 Sep, 2024 10:42 352 Marime text
Foto ilustrativă - sursa: Pexels

Pe masa magistraților Tribunalului Constanța a ajuns dosarul în care Boncătă Sorin, zis „Ciușcă”, apare ca inculpat, după ce a fost acuzat că ar fi intrat într-un local din Eforie cu o macetă și o toporișcă în mâini.
 
Potrivit portalului instanțelor de judecată, acesta a depus o contestație față de măsura controlului judiciar, pe care Judecătoria Constanța a dispus-o în dosarul cu indicativul 17148/212/2024/a3, pe data de 8 august 2024.
 
MINUTA
 

Solutia pe scurt: În temeiul art. 348 raportat la art. 208 alin. (3) şi (5) din Codul de procedură penală, constată legalitatea şi temeinicia măsurii preventive a controlului judiciar, dispusă în cauză faţă de inculpatul B. N.-S.(...), trimis în judecată sub aspectul infracţiunii de port sau folosire fără drept de obiecte periculoase, prev. de art.372 alin.1 lit.a) C.pen., măsură pe care o menţine, urmând să fie verificată cel târziu până la data de 06.10.2024, potrivit art. 207 alin. (7) din Codul de procedură penală. În baza art. 275 alin. (3) din Codul de procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat vor rămâne în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare pentru inculpat și pentru procuror. Pronunţată la data de 08.08.2024, prin punerea soluţiei la dispoziţie prin mijlocirea grefei, conform art. 405 din Codul de procedură penală.

 
Astfel, vineri, 30 august 2024, a fost înregistrată pe rolul Curții de Apel contestația formulată de inculpat. Instanța urmează să se pronunțe în această speță pe data de 3 septembrie 2024.
 

 
De asemenea, Judecătoria Constanța este așteptată să se pronunțe în dosarul de fond, în primul termen stabilit pe data de 16.09.2024, ora 8:30.
 
Reamintim că Boncătă Sorin a ajuns în atenția polițiștilor fiind acuzat că că la data de 19 aprilie a.c. ar fi pătruns într-un local din stațiunea Eforie Nord, cu o macetă și o toporișcă în mâini.

Acesta a fost prezentat pe 22 aprilie 2024 procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, cu propunere legală, acesta luând măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.
 
Oficial de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța:
 
La data de 22.04.2024 procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța a dispus luarea măsurii controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 22.04.2024, până la data de 20.06.2024, inclusiv,faţă de inculpatul B.N.S.,cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, prev. de art. 372 alin. 1 lit. a din C. pen.
 
În cauză s-a reținut că la data de 19.04.2024, în jurul orei 22:50,inculpatul B.N.S. a intrat în incinta unui bar din localitatea Eforie Nord, având în mâini o macetă şi o toporişcă, după care a părăsit localul, la scurt timp.
 
Inculpatul nu se află la primul conflict cu legea penală, el fiind trimis în judecată la data de 10.04.2023 pentru comiterea infracţiunilor de lovirea sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.
 
Pe durata controlului judiciar s-au stabilit în sarcina inculpatului obligaţiile de a nu părăsi teritoriul României decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului ce a dispus măsura, precum şi de a nu deține, folosi sau purta arme.
 
Cercetările sunt efectuate în continuare de către organele de cercetare penală ale poliţiei judiciare din cadrul IPJ Constanța - Poliţia Oraşului Eforie, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.
 
Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea și controlul judiciar reprezintă etape și măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatorului, activități care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal. Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Județul Constanța Oficial de la Parchet - 60 de zile sub control judiciar pentru bărbatul implicat în scandalul din Eforie Nord
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii