Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:50 28 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scandal în Șipote! Trei suspecți într-un dosar de loviri și alte violențe cer arestul la domiciliu! Judecătoria Medgidia îi ține în spatele gratiilor (MINUTA)

ro

24 Oct, 2024 17:00 565 Marime text
Foto ilustrativă - sursa: Pixabay

Judecătoria Medgidia a menținut astăzi, 24.10.2024, arestul preventiv pentru încă 30 de zile față de trei bărbați suspectați că ar fi lovit alte trei persoane cu obiecte contondente și tăietor-înțepător, în fața unui magazin din satul Șipote. Aceștia au solicitat să fie plasați în arestul la domiciliu, însă magistrații le-au respins cererea ca nefondată.
 
MINUTA
 
Soluția pe scurt: În baza art. 348 C.pr.pen. rap. la art. 207 alin. 4 C.pr.pen., constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestului preventiv dispuse faţă de inculpaţii I.D., cercetat în stare de arest preventiv pentru săvârşirea infracțiunilor de: lovirea sau alte violențe, faptă prev. și ped. de art.193 alin. (1), (2), (21) lit. c), d) C.pen., şi tulburarea ordinii și liniștii publice, faptă prev. și ped. de art. 371 alin. (2), (3) C.pen., ambele cu aplicarea art. 38 alin. (2) C.pen., I.G.-O., cercetat în stare de arest preventiv pentru săvârşirea infracțiunilor de: lovirea sau alte violențe, faptă prev. și ped. de art.193 alin. (1), (2), (21) lit. c), d) C.pen., şi tulburarea ordinii și liniștii publice, faptă prev. și ped. de art. 371 alin. (2), (3) C.pen., ambele cu aplicarea art. 38 alin. (2) C.pen., şi I.S., cercetat în stare de arest preventiv pentru săvârşirea infracțiunilor de: lovirea sau alte violențe, faptă prev. și ped. de art.193 alin. (1), (2), (21) lit. c), d) C.pen., şi tulburarea ordinii și liniștii publice, faptă prev. și ped. de art. 371 alin. (2), (3) C.pen., ambele cu aplicarea art. 38 alin. (2) C.pen. Menține măsura arestării preventive a inculpaţilor I.S., I. I.G.O., I.S., pe o perioadă de 30 de zile, urmând a fi verificată cel mai târziu la data de 22.11.2024. În baza art. 242 alin. 2 C.pr.pen., respinge ca neîntemeiată cererea inculpaţilor, prin apărători, privind înlocuirea măsurii arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu. În temeiul art. 275 alin. 3 C.pr.pen., cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Prezenta încheiere se comunică procurorului şi inculpaţilor. Cu drept de a formula contestație în 48 de ore de la comunicare. Contestaţia se depune la Judecătoria Medgidia. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 24.10.2024.

Document: Încheiere finală (dezinvestire)  verificare măsură preventivă  24.10.2024
 
Oficial de la IPJ Constanța despre scandal
 
În  data de 29 septembrie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Medgidia – Secția 1 Poliție Rurală Băneasa, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, au reținut, pentru 24 de ore, trei bărbați.
 
Aceștia sunt bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice și lovirea sau alte violențe.
 
Astfel, la data de 25 septembrie 2024, în jurul orei 20.00, ar fi agresat fizic (cu obiecte contondente și un obiect tăietor-înțepător) doi bărbați și o femeie, în fața unui magazin alimentar din satul Șipote.
 
La data de 26 septembrie 2024, polițiștii au pus în aplicare trei mandate de aducere pe numele persoanelor bănuite de comiterea faptelor, în vederea continuării cercetărilor.
 
Ulterior, la data de 29 septembrie 2024, în baza probatoriului administrat, bărbații au fost reținuți, pentru 24 de ore, conduși și încarcerați în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.
 
Ieri, 30 septembrie 2024, au fost prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă, pentru 30 de zile, propunere ce a fost admisă”, au transmis reprezentanții IPJ Constanța pe data de 01 octombrie 2024.
 
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prez umția de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
Bărbat agresat cu o lopată în parcarea de la Metro Constanța, la scurt timp după tragedia mortală de la VIVO (FOTO+VIDEO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii