Scandal monstru! Inspector antifraudă din Constanţa, agresat fizic în timpul unui control! Prima condamnare, la Judecătoria Mangalia
Scandal monstru!: Inspector antifraudă din Constanţa, agresat fizic în timpul unui control! Prima condamnare,
17 Sep, 2022 16:13
ZIUA de Constanta
3013
Marime text
- Inculpata a agresat fizic un inspector antifraudă în cadrul Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală 2 Constanţa, în timp ce aceasta se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în baza planului naţional de acţiune a Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală şi efectua un control operativ şi inopinat, lovind-o în acest sens cu poarta de acces de la intrarea în imobil.
- De asemenea, s-a mai reținut că, în timpul unui control inopinat derulat de inspectorii antifraudă în cadrul Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală Constanţa, inculpata a sustras o mapă care conţinea mai multe documente ce vizau controlul efectuat, documente care nu au mai fost restituite organelor fiscale.
Trimisă în judecată de procurorii Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj și sustragerea sau distrugerea de înscrisuri, o femeie din Brașov a fost condamnată în primă instanță de Judecătoria Mangalia, la doi ani și șase luni de închisoare cu suspendare!
Decizia magistraților din Mangalia nu este una definitivă, ea fiind contestată la Curtea de Apel Constanța.
Conform rechizitoriului, în fapt, s-a reţinut că, în iulie 2016, inculpata a agresat fizic un inspector antifraudă în cadrul Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală 2 Constanţa, în timp ce aceasta se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în baza planului naţional de acţiune a Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală şi efectua un control operativ şi inopinat, lovind-o în acest sens cu poarta de acces de la intrarea în imobil.
De asemenea, s-a mai reținut că, în timpul unui control inopinat derulat de inspectorii antifraudă în cadrul Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală Constanţa, inculpata a sustras o mapă care conţinea mai multe documente ce vizau controlul efectuat, documente care nu au mai fost restituite organelor fiscale.
Procesul a început la finele anului 2018, iar cercetarea judecătorească s-a finalizat anul acesta, în primă instanță, prin condamnarea inculpatei la doi ani și șase luni de închisoare cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj și sustragerea sau distrugerea de înscrisuri.
Obligații
Pe durata termenului de supraveghere, trei ani, inculpata trebuie să respecte măsurile de supraveghere prevăzute de art. 93 al. 1 lit. a)-e) C.pen, respectiv: să se prezinte la serviciul de probaţiune de pe lângă Tribunalul Braşov, la datele fixate de acesta, să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa, să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea, să comunice schimbarea locului de muncă, să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.
Muncă neremunerată în folosul comunităţii
„Impune inculpatei să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune de pe lângă Tribunalul Braşov sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. Obligă pe inculpată să presteze, pe parcursul termenului de supraveghere, muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 100 de zile, în cadrul Primăriei Braşov, sau al Consiliului Local Braşov“, se mai arată în decizia Judecătoria Mangalia.
Precizăm că trimiterea în judecată reprezintă o etapă din cursul procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nici o situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie.
Sursa text: Potrivit Portal Naţional al Jurisprudenţei - rejust.ro.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
Condamnări și despăgubiri
Horia Constantinescu, de la Protecția Consumatorului, agresat în timpul unui control la o terasă din Neptun, în 2018. Primul termen în apel, în septembrie
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii