Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:56 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scene șocante în Techirghiol! Polițiști ameninţați cu moartea de un bărbat supărat că nu i se permite să fumeze în autospeciala de poliţie. Condamnare cu executare

ro

16 May, 2024 17:00 968 Marime text
 
 
  • În drum spre Spitalul Județean din Constanţa, inculpatul a solictat să îşi aprindă o ţigară în autospeciala de poliţie însă persoana vătămată nu i-a permis acest lucru, spunându-i că o să fumeze când opresc maşina.
  • Din acest motiv, inculpatul a început să le adreseze cuvinte şi expresii jignitoare celor două persoane vătămate.
  • Ajungând în curtea Spitalului Județean, inculpatul a fost coborât din autospeciala de poliţie şi încătuşat deoarece continua să se comporte agresiv.
 
 
4 ani de închisoare cu executare pentru un individ din localitatea Techirghiol, județul Constanța, suspectat de ultraj (2 infracţiuni) și de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe. Decizia a fost contestată la Curtea de Apel Constanța, instanță ce va lua o decizie definitivă.  
 
Pe scurt, bărbatul este suspectat că, în timp ce era condus cu autospeciala MAI din Techirghiol către Spitalul Județean Constanţa pentru recoltare de probe biologice de sânge, ar fi ameninţat cu acte de violenţă, cu moartea şi cu agresarea sexuală a copiilor acestora, atât în autospeciala MAI, cât şi în curtea Spitalului Județean Constanţa, un agent principal de poliţie în cadrul Poliţiei Oraşului Techirghiol) şi un jandarm în cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Constanţa), aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, acte de natură să le creeze o stare de temere, după cum susțin anchetatorii.
 
Dosarul a fost instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.
 
Inculpatul este suspectat de săvârşirea infracţiunilor de ultraj (2 infracţiuni), conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe.
 
În actul de sesizare a instanţei s-a reţinut că la data de 26.12.2023, în jurul orei 00:30, inculpatul a condus auto marca VW pe drumurile publice din oraşul Techirghiol, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule şi având o alcoolemie de 2,72 g/l alcool pur  în sânge (prima probă recoltată ora 01:47) şi 2,54 g/l alcool pur în sânge (a doua probă recoltată ora 02:47).
 
Procurorii spun că la intervenţia organelor de poliţie, în timp ce era condus cu autospeciala MAI din Techirghiol către Spitalul Județean Constanţa pentru recoltare de probe biologice de sânge, i-ar fi ameninţat cu acte de violenţă, cu moartea şi cu agresarea sexuală a copiilor acestora, atât în autospeciala MAI, cât şi în curtea Spitalului Județean Constanţa, un agent principal de poliţie în cadrul Poliţiei Oraşului Techirghiol) şi un jandarm în cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Constanţa), aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, acte de natură să le creeze o stare de temere.
 
În fața magistraților, inculpatul a arătat că recunoaşte în totalitate faptele reţinute în actul de sesizare şi solicită judecarea în procedura simplificată privind recunoaşterea învinuirii.
 
Detaliat
 
În noaptea 25/26.12.2023, martora A.A., lucrător comercial la o staţie Peco, din oraşul Techirghiol, i-a sesizat telefonic pe persoanele vătămate care executau serviciul de patrulare pe raza localităţii, cu privire la faptul că în incinta staţiei peco se află un bărbat care tulbură ordinea şi liniştea publică şi s-a urcat băut la volanul unui autoturism de culoare galben înmatriculat în străinătate.
 
La faţa locului, persoanele vătămate l-au identificat pe inculpat care se afla pe scaunul şoferului în auto VW, persoană ce corespundea cu semnalmentele descrise de martora.
 
Din declaraţiile persoanelor vătămate rezultă că au observat în mod clar că inculpatul se afla în stare avansată de ebrietate, întrucât mirosea puternic a alcool, vorbea cu dificultate şi îşi ţinea cu greu echilibrul.
 
Inculpatul a fost extras din vehicul şi condus la Poliția Techirghiol unde a refuzat să sufle în aparatul Drager, ulterior fiind transportat la Spitalul Județean Constanţa pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
Pe drum spre Constanţa, inculpatul a solictat să îşi aprindă o ţigară în autospeciala de poliţie însă persoana vătămată nu i-a permis acest lucru, spunându-i că o să fumeze când opresc maşina.
 
Din acest motiv, inculpatul a început să le adreseze cuvinte şi expresii jignitoare celor două persoane vătămate.
 
Ajungând în curtea Spitalului Județean, inculpatul a fost coborât din autospeciala de poliţie şi încătuşat deoarece continua să se comporte agresiv.
 
În acest moment, au ajuns la faţa locului martorii, agenţi de poliţie în cadrul Serviciului Rutier Constanţa, cei doi observând momentul încătuşării inculpatului de către persoanele vătămate.
 
În continuare, inculpatul a continuat să profereze cuvinte şi expresii jignitoare la adresa persoanelor vătămate, susţinând că a fost adus pe nedrept la spital, nu el a condus maşina, solicitând în mod repetat să i se scoată cătuşele.
 
Cei patru au încercat să îl liniştească, martorul a reuşit să îl tempereze pentru moment, astfel că inculpatul a fost condus în sala de recoltare unde i s-a recoltat prima mostră biologică la orele 01:47.
 
Până la recoltarea celei de-a doua mostre biologice la orele 02:47, inculpatul a continuat să fie agresiv verbal, proferând injurii şi ameninţări la adresa orgenlor de poliţie atât în interiorul unităţii sanitare cât şi în curte, i-a ameninţat pe persoanele vătămate (...) cu acte de violenţă, o să vadă ei cu cine au de-a face, le va agresa sexual copiii pe stradă.
 
La dosarul cauzei se precizează că inculpatul nu este la primul contact cu legea penală.
 
Din fişa de cazier judiciar rezultă că inculpatul a suferit numeroase condamnări pentru săvârşirea de infracţiuni contra patrimoniului şi la regimul circulaţiei rutiere.
 
Instanța a avut în vedere perseverenţa infracţională a inculpatului care săvârşeşte în mod repetat infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere, crescând pericolul producerii unor accidente de circulaţie cu potenţiale consecinţe grave.
 
Magistrații rețin că inculpatul „nu ar fi conştientizat caracterul dăunător societăţii al faptelor sale, iar persistenţa acestuia în săvârșirea de fapte ilicite denotă că măsurile și sancțiunile penale dispuse anterior nu și-au atins scopul preventiv/educativ“.
 
Față de toate aceste considerente, instanța a apreciat că pentru prevenirea săvârşirii de noi infracţiuni de către inculpat şi pentru reeducarea acestuia cu privire la ordinea de drept şi la regulile de conviețuire socială, se impune condamnarea la pedeapsa închisorii orientată înspre limitele medii prevăzute de norma de incriminare, după reducerea limitelor de pedeapasă
 
Aşa fiind, Judecătoria Constanța a decis condamnarea inculpatului la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și la 3 ani închisoare pentru săvârşirea la data de 26.12.2023 a infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
 
Instanța a contopit pedepsele stabilite şi a decis aplicarea pedepsei cea mai grea de 3 ani închisoare, la care adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite, respectiv 1 an închisoare, urmând ca, în final, inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 4 ani închisoare.
 
Judecătorii au dispus executarea în regim de detenție a pedepsei.
 
Decizia Judecătoriei Constanța a fost contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Primul termen a fost stabilit pentru finele lunii septembrie 2024.
 
Oricare va fi decizia instanței de apel, aceasta va fi definitivă.  
 
Sursă documentare: portal instanțe de judecată și rejust.ro. 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Scandal în sediul Poliției Municipiului Medgidia! O femeie, suspectată că ar fi agresat un polițist
 
IPJ Constanța
Minor, arestat pentru 30 de zile pentru că ar fi lovit cu pumnul un jandarm


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii