Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
07:13 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scene șocante pe plajă, în Mamaia! Bărbat lovit în cap cu o frapieră! I s-a fracturat craniul. Acord de recunoștere, respins

ro

05 Jul, 2022 00:00 9086 Marime text
 
  • Inculpatul a lovit victima, în zona capului, cu o frapieră din material plastic, fracturându-i, astfel, craniul.
 
  • Curtea de Apel Constanța a respins acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat între procurorul de caz și inculpat și a trimis dosarul la Parchet în vederea continuării urmăririi penale.
 
  • În motivarea deciziei, Curtea a reținut, printre altele, că soluţia cu privire la care s-a ajuns la acord între procuror şi inculpat este nejustificat de blândă în raport cu gravitatea infracţiunii.
 
Procurorii din cadrul Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa au dispus sesizarea instanței de judecată, în baza dispozițiilor art. 483 Cod procedură penală, cu acordul de recunoaștere a vinovăției a unui inculpat, pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe.
 
În acordul de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
 
La data de 01 septembrie 2021, în stațiunea Mamaia, inculpatul din prezenta cauză (37 de ani din Constanța) a lovit victima (tot un bărbat) în zona capului cu o frapieră din material plastic, fracturându-i, astfel, craniul.
 
Oamenii legii mai spun că victimei i-au fost provocate leziuni traumatice care necesită pentru vindecare 35-40 zile de îngrijiri medicale.
 
Dosarul de urmărire penală privindu-l pe inculpat împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției au fost înaintate la Judecătoria Constanța cu propunere de a se menține măsurile asiguratorii luate în cauză.
 
Facem precizarea că, referitor la prezentul acord de recunoaștere a vinovăției, această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
Judecătoria Constanța a admis acordul de recunoațtere a vinovăției încheiat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa cu inculpatul, pe care l-a condamnat, pentru săvârșirea infracţiunii de lovire sau alte violențe, dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 4 ani.
 

Instanța l-a obligat pe inculpat ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Constanţa, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.
 
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul a fost obligat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii la Direcția Gestionare Servicii Publice Constanța sau la R.A. Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa, pe o perioadă de 90 de zile.
 
Judecătoria a dedus din durata pedepsei perioada în care inculpatul s-a aflat în stare de reținere și arest preventiv de la data de 07.09.2021 și până la data de 06.10.2021 inclusiv.
 
Decizia prin intermediul căreia a fost admis acordul de recunoaștere a vinovăției a fost contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Recent, Curtea a admis apelul declarat și a respins acordul de recunoaştere a vinovăţiei.

 
Instanța de apel a trimis dosarul procurorului în vederea continuării urmăririi penale.
 
În motivarea deciziei, Curtea a reținut, printre altele, că soluţia cu privire la care s-a ajuns la acord între procuror şi inculpat este nejustificat de blândă în raport cu gravitatea infracțiunii, conform portal jurisprudență.  
 
Decizia Curtea de Apel Constanța este definitivă.
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Condamnat cu executare în primă instanţă!
Curtea de Apel, anunţ important în cazul lui Valentin Vrabie, primarul din Medgidia!

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii