Se cer penalități de întârziere pentru lucrările de la Cetatea Capidava Procesul dintre SC Stone Construct și Consiliul Județean se rejudecă la Tribunalul Constanța
Se cer penalități de întârziere pentru lucrările de la Cetatea Capidava: Procesul dintre SC Stone Construct
10 Oct, 2023 17:00
ZIUA de Constanta
1355
Marime text
- SC Stone Construct SRL a încheiat cu CJC în 2016, un contract de execuție lucrări având ca obiect executarea și finalizarea lucrărilor de turnare placă peste punct de informare în cadrul proiectului „Restaurarea, consolidarea, protecția, conservarea și punerea în valoare a sitului arheologic cetatea Capidava”, prețul contractului fiind de 129.612 lei la care se adaugă 25.922 lei reprezentând TVA
- Contractul s-a transformat în litigiu iar cele două părți au ajuns în instanță
- Stone Construct SRL a solicitat obligarea pârâtei Unitatea Administrativ Teritorială Județul Constanța la plata sumei de 84.981,44 lei reprezentând restul de plată a lucrărilor executate în temeiul contractului de lucrări, precum și plata penalizărilor pentru achitarea cu întârziere a sumelor cuvenite și a cheltuielilor de judecată
- După mai mulți ani de procese, magistrații de la Judecătoria Constanța au decis, pe 28 septembrie 2023, să admită rejudecarea dosarului
- Momentan nu s-a fixat termen de judecată în noul dosar
SC Stone Construct SRL a încheiat cu CJC, la data de 20.05.2016, un contract de execuție lucrări având ca obiect executarea și finalizarea lucrărilor de turnare placă peste punct de informare în cadrul proiectului „Restaurarea, consolidarea, protecția, conservarea și punerea în valoare a sitului arheologic cetatea Capidava”, prețul contractului fiind de 129.612 lei la care se adaugă 25.922 lei reprezentând TVA.
Contractul s-a transformat în litigiu iar cele două părți au ajuns în instanță.
Stone Construct SRL a solicitat obligarea pârâtei Unitatea Administrativ Teritorială Județul Constanța la plata sumei de 84.981,44 lei reprezentând restul de plată a lucrărilor executate în temeiul contractului de lucrări, precum și plata penalizărilor pentru achitarea cu întârziere a sumelor cuvenite și a cheltuielilor de judecată.
După ani de procese, magistrații de la Judecătoria Constanța au decis, pe 28 septembrie 2023, să admită rejudecarea dosarului unde părți sunt SC Stone Construct, CJ Constanța, Președintele CJ, Claudiu Iorga Palaz și Tănasa Getuța.
Este vorba despre dosarul nr.129/36/2023, format pe rolul Tribunalului Constanța, secția civilă, pe 6 octombrie a.c., având ca obiect o acțiune în daune contractuale RJ-26330/212/2019 și în care Stone Construct SRL are calitatea de reclamant-recurent iar pârâți sunt județul Constanța prin președintele CJC, Claudiu Iorga Palaz (n.r. fost vicepreședinte al CJC) și Getuța Tănase (n.r. angajat CJC):
Momentan nu s-a fixat termen de judecată în noul dosar.
Procesul între părți a început în 2019
SC Stone Construct SRL a încheiat cu CJC, la data de 20.05.2016, un contract de execuție lucrări având ca obiect executarea și finalizarea lucrărilor de turnare placă peste punct de informare în cadrul proiectului „Restaurarea, consolidarea, protecția, conservarea și punerea în valoare a sitului arheologic cetatea Capidava”, prețul contractului fiind de 129.612 lei la care se adaugă 25.922 lei reprezentând TVA.
Pentru că nu și-ar fi primit toți banii, oficialii Stone Construct SRL s-au adresat instanței de judecată – vezi dosar 26330/212/2019 cu părți, SC Stone Construct SRL – reclamant, Judeţul Constanţa prin Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa – pârât, Claudiu Iorga Palaz – pârât și Tanasa Getuta – pârât.
În instanță, Stone Construct SRL a solicitat, potrivit rolii.ro, obligarea pârâtei Unitatea Administrativ Teritorială Județul Constanța la plata sumei de 84.981,44 lei reprezentând restul de plată a lucrărilor executate în temeiul contractului de lucrări, precum și plata penalizărilor pentru achitarea cu întârziere a sumelor cuvenite și a cheltuielilor de judecată.
Acțiunea a fost soluționată de Judecătoria Constanța, prin Hotarârea nr. 3587/2020, din 29.05.2020, prin respingerea acțiunii.
Oficial!
Solutia pe scurt: Admite excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâţilor Tănasă Getuţa şi Palaz Claudiu Iorga, invocată prin întâmpinare. Respinge acţiunea formulată în contradictoriu cu pârâţii Tănasă Getuţa şi Palaz Claudiu Iorga, ca fiind introdusă împotriva unei persoane fără calitate procesual pasivă. Respinge acţiunea formulată în contradictoriu cu pârâtul Judetul Constanta prin presedintele Consiliului Judetean Constanţa, Horia Tutuianu, ca neîntemeiată. Cu apel în 30 de zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Judecătoria Constanţa. Pronunţată astăzi 29.05.2020, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.
Decizia Judecătoriei a fost contestată la Tribunalul Constanța, de către Stone Construct SRL, instanța, prin Hotarârea nr. 977/2022, din 04.07.2022, respingând ca neintemeiat apelul declarat de apelanta SC Stone Construct SRL in contradictoriu cu intimatii Judetul Constanta prin Presedintele Consiliului Judetean s.a. impotriva Sentintei civile nr.3587/29.05.2020 pronuntata de Judecatoria Constanta.
Stone Construct SRL a contestat decizia tribunalului la Curtea de Apel Constanța, care, prin Hotarârea nr. 117/2023, din 28.09.2023, a admis recursul declarata de recurenta Stone Construct SRL. Casează în tot decizia civilă recurată şi trimite cauza Tribunalului Constanţa, în vederea rejudecării căii de atac conform Legii 101/2016.
Decizia este definitivă și a fost luată, potrivit datelor noastre, de magistratele Octavia - Isabela Lupaşcu, Cristina Belecciu și Cristina Constantinescu, de la Curtea de Apel Constanța.
Ivanof Ecateriana asociată și administrator unic în Stone Construct SRL
Stone Construct SRL a aparținut afaceristului Vasile Ivanof care a decedat. Acțiunile au revenit automat moștenitoarelor sale, însă aceasta s-au retras din companie.
Astfel, în Monitorul Oficial, partea a IV-a, cu numărul 3.176, din data de 18 iulie 2023, a fost publicată decizia nr. 1 / 2023 a societății Stone Construct SRL, care are sediul social în municipiul Medgidia, județul Constanța.
Astfel, ca urmare a decesului asociatului unic, Vasile Ivanof, devin asociaţi moştenitorii: Ecaterina Ivanof (născută în comuna Dobromir, județul Constanţa, domiciliată în municipiul Medgidia), Daniela Ivanof (născută în municipiul Medgidia și domiciliată în municipiul Bucureşti) și Mihaela Ivanof (cu dublă cetăţenie, română şi franceză, născută în municipiul Medgidia și domiciliată în Franţa).
Ecaterinei Ivanof îi revin 2/8 din capitalul social deţinut (respectiv 2/8 din 60.000 lei - 15.000 lei), Danielei Ivanof îi revin 3/8 din capitalul social deţinut (respectiv 3/8 din 60.000 lei - 22.500 lei), iar Mihaelei Ivanof îi revin 3/8 din capitalul social deţinut (respectiv 3/8 din 60.000 lei - 22.500 lei).
Fostul asociat unic, Vasile Ivanof, a fost revocat din funcţia de administrator, în această funcție fiind numită Ecaterina Ivanof, cu mandat pe termen de 25 de ani şi cu puteri depline.
Daniela Ivanof și Mihaela Ivanof s-au retras din societate, prin cesiunea la valoarea nominală a capitalului social deţinut de fiecare, respectiv câte 22.500 fiecare, către Ecaterina Ivanof, care a devinit asociat unic.
Participarea la capitalul social în sumă de 60.000 lei (6.000 părţi sociale a 10 lei fiecare), precum şi la profit şi pierdere este de 100% pentru asociatul unic Ecaterina Ivanof.
Transmiterea părţilor sociale s-a făcut conform art. 202 alin. (1) din Legea nr. 31/1990, modificată şi republicată.
Despre Stone Construct SRL
Potrivit termene.ro, Stone Construct SRL a fost înființată în anul 2001, iar activitatea principală este „Lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale“.
În 2022, Stone Construct SRL a avut o cifră de afaceri de 2.160.410 lei, un profit de 241.448 lei, iar numărul mediu de angajați a fost 8.
Platforma termene.ro informează că Stone Construct SRL are peste 20 de contracte câștigate - achiziții publice din 2007 până în prezent, potrivit informațiilor publice din SICAP/SEAP.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Vasile Ivanof, decedat Magistrații au decis rejudecarea dosarului dintre Stone Construct SRL și CJ Constanța, vizând contractul de la Capidava. Ce sume se află la mijloc?
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii