Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:12 02 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se cere anularea unor acte de urbanism emise de Primăria Năvodari Mihai Perifan, fost șef al Protecției Consumatorilor Constanța, dat în judecată de Prefectul Județului Constanța

ro

02 Aug, 2024 15:42 282 Marime text
  • Primarul Orașului Năvodari, Inspectoratul Judetean în Constructii Constanța prin Inspectoratul de Stat în Construcții și SC Meraki Estate SRL au fost dați în judecată de Prefectul Județului Constanța.
  • Potrivit portalului instanțelor de judecată, până la acest moment nu a fost stabilit primul termen de judecată.
  • Meraki Estate SRL este deținută de Pavement Serv SRL,  Perifan Mihai și Kardinal Funding SRL.
  • De administarea afacerii se ocupă de Batu Dumitru și  Perifan Mihai.
  • Perifan Mihai mai este asociat și administrator în Cueyt Construct Holding SRL, Evolution Business SRL, Sultan Gida SRL, Dolcissima Passione SRL, Dolce Passione SRL, Perryland Farm SRL, Plic Drive Franchising SRL, Taco Salis SRL, Romfish Marina SRL, Good Food Partener SRL, House Of Halawa SRL.
 
 Pe data de 1 august, pe rolul Tribunalului Constanța, Secţia de contencios administrativ şi fiscal a fost înregistrat dosarul cu indicativul 5177/118/2024 și obiectul - acţiune prefect – tutelă administrativă anulare act adm/Autorizaţie nr. 465/29.09.2021/ certificat nr. 792/27.07.2021.
 




Părțile dosarului aflat în stadiul procesural de fond sunt: Prefectul Județului Constanța -  reclamant, iar Primarul Orașului Năvodari, Inspectoratul Judetean în Constructii Constanta prin Inspectoratul de Stat în Construcții și SC Meraki Estate SRL – pârâți.
 
Cel de-al doilea dosar - 5175/118/2024 are obiectul -  acţiune prefect – tutelă administrativă anulare act adm/ certificat nr 1038/15.10.2021/autorizaţie nr. 61/25.02.2022. Potrivit portalului instanțelor de judecată, până la acest moment nu a fost stabilit primul termen de judecată.
 
 

Autorizația de construire nr. 465 din 29.09.2021, emisă de Primăriaa Năvodari pentru MERAKI ESTATE SRL, constă în:  Construire ansamblu cu funcțiunea de locuințe cu regim de înâlțime: C1 – S+P+4e, C2 – S+P+4e, C3 – S+P+4e, cu spații tehnice, piscine exterioare, împrejmuire teren, platforme de parcare subterane și supraterane și amenejare peisagistică. Investițiea realizată în Mamaia Sat, strada M20 nr FN lot 1+2 parcela 166/23.
 
Autorizația de construire nr. 61 din 25.02.2022, emisă de Primăria Năvodari, pentru MERAKI ESTATE SRL, constă în: Recompartimentare interioară, modificare fatade, modificări piscine,  propunere piscină la nivel terasă, supraetajare cu un nivel în limita a 20%  din suprafața desfășurată a imobilelor existente corp C1, C2, si C3 cu funțiunea de locuințe colective conform Legii 50/1991 și spații tehnice,  rezultând un regim de înălțime final S+P+5e cu spații tehnice. Investiția este realizată în
Mamaia Sat, strada M20 nr 29, CF: 120337.
 
 
Despre Meraki Estate SRL

 
Cu sediul pe strada Primaverii, nr. 6 din Constanța, firma a fost înființată în anul 2021 și se ocupă de dezvoltare (promovare) imobiliară. Meraki Estate SRL este deținută de Pavement Serv SRL, cu 50% din capitalul social, Perifan Mihai, cu 25% din capitalul social,  Kardinal Funding SRL, cu 25 % din capitalul social. De administarea afacerii se ocupă de Batu Dumitru și Perifan Mihai.
 
Potrivit termene.ro, Perifan Mihai mai este asociat și administrator în Cueyt Construct Holding SRL, Evolution Business SRL, Sultan Gida SRL, Dolcissima Passione SRL, Dolce Passione SRL, Perryland Farm SRL, Plic Drive Franchising SRL, Taco Salis SRL, Romfish Marina SRL, Good Food Partener SRL, House Of Halawa SRL.
 
Kardinal Funding SRL este acționar în Pavement Serv SRL, 4Rent Business Solutions SRL, Pavement Prod SRL și Kardinal Equity SRL.
 
Pavement Serv SRL este acționar în Rent Business Solutions SRL.
 
De asemenea, Batu Dumitru este asociat unic și administrator în Angely MCCOMP, Astrol  Constanţa, Pavement Serv SRL, Pavement Prod SRL, 4Rent Business Solutions SRL, administrator în Kardinal Funding SRL.
 
În anul 2023, firma Meraki Estate SRL, cu 7 salariați, a raportat o cifră de afaceri de 38.675.165     lei și un profit de 15.333.875 lei.
 
Cine este Mihai Perifan

 
Mihai Perifan a fost și șeful Oficiului pentru Protecția Consumatorului Constanța. Începând cu 1 mai 2014, Mihai Perifan a fost detaşat şi promovat temporar pe funcţia publică vacantă de comisar-şef adunct din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa, în conformitate cu Ordinul nr.154 din 29.04.2014 al Preşedintelui ANPC. Până la data menționată, Perifan a activat ca inspector principal în cadrul Administraţiei Sectorului 3 Bucureşti - Finanţe Publice.
 
Reamintim că Mihai Perifan a fost condamnat în luna octombrie 2015 la 1,6 ani de închisoare cu executare. Tot în acest dosar a mai fost condamnat şi Damu Fudulea, inspector în cadrul ANAF - Direcţia Generală Antifraudă, detaşat ca specialist antifraudă fiscală la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, care a primit un an de închisoare, cu suspendare condiţionată.
 
În ianuarie 2017, Mihai Perifan, fostul şef al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Constanţa, a fost eliberat condiţionat.
 
În perioada decembrie 2001 - februarie 2006, Mihai Perifan a ocupat postul de inspector principal, şef serviciu în cadrul Serviciului Public de Impozite şi Taxe şi alte Venituri ale Bugetului Local Constanţa. În intervalul martie 2006 şi februarie 2010, a fost inspector asistent la Administraţia Finanţelor Publice Constanţa. De asemenea, a mai ocupat funcţia de comisar principal la Garda Financiară - Secţia Constanţa, în perioada martie 2010 - octombrie 2013. Din ianuarie 2014 până în mai 2014, a fost inspector principal la Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Bucureşti - Sector 3.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal. Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit și informații de pe Termene.ro.


Citește și:

Mihai Perifan de la Meraki Estate SRL își modifică blocurile pe care le ridică în Mamaia Sat


Afaceri Constanța. Fostul șef OPC, Mihai Perifan, a înregistrat Perryland la OSIM!

Mihai Perifan, fostul șef OPC Constanța, își supraetajează blocurile din Mamaia. Un bloc de 4 etaje va avea 8!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii