Se cere instituirea sechestrului asigurător asupra navei GSP King! Tribunalul Constanța a fixat primul termen
Se cere instituirea sechestrului asigurător asupra navei GSP King! Tribunalul Constanța a fixat primul termen
17 Jan, 2024 17:00
ZIUA de Constanta
1237
Marime text
- GSP Offshore SRL este administrată, potrivit Termene.ro, de Comănescu Gabriel Valentin.
- Gabriel Comănescu ocupă locul 31 în topul Capital, cu o avere estimate de 220-280 milioane de euro, cu afaceri în exploatarea de petrol. Este proprietarul Grupului Servicii Petroliere (GSP Offshore), urmând să fie și parte din proiectul BLOW (Black Sea Floating Offshore Wind), finanțat de UE, prin care o companie franceză va dezvolta prima turbină eoliană plutitoare din Marea Neagră, care va fi produsă de GSP.
Tribunalul Constanța a stabilit primul termen în dosarul 211/118/2024 în care compania Navis Ship Management Limited cere instituirea sechestrului asigurător asupra navei GSP King, sub pavilion Panama, proprietatea GSP King LTD. Conform portalului instanțelor de judecată, cauza se va afla în atenția magistraților de la Tribunalul Constanța la data de 14 martie 2024.
Tot potrivit portalului instanțelor de judecată, la data de 15 ianuarie 2024, pe rolul Secţiei a II-a civilă din Tribunalul Constanța a fost înregistrat dosarul 211/118/2024, în materie „Drept maritim şi fluvial“, cu obiect „sechestru navă“.
Părţile acestui dosar sunt: Navis Ship Management Limited – creditor, iar de partea cealaltă GSP Offshore SRL, Navymar Shipping LTD și GSP King LTD apar ca debitor.
Așa cum arătam și mai sus, primul termen a fost stabilit pentru data de 14 martie 2024.
Amintim că într-un alt dosar - 222/118/2024 - Tribunalul Constanța a dispus reţinerea în Portul Midia a navei M/V „GSP King“, sub pavilion Panama, proprietatea GSP King LTD, Cipru.
Decizia a fost luată, potrivit datelor noastre, de completul de judecată prezidat de Octavian Catalin Ticea, judecător în cadrul Tribunalului Constanța, în dosarul 222/118/2024, până la soluţionarea definitivă a dosarului 211/118/2024 având ca obiect instituirea sechestrului asigurător asupra aceleiaşi nave.
Conform actelor aflate la dosar, Navis Ship Management Limited ar fi furnizat forță de muncă mai multor nave aparținând companiei GSP.
De asemenea, Navis Ship Management Limited a mai arătat că debitoarea nu și-ar fi „îndeplinit obligația corelativă de plată a contravalorii serviciilor reprezentate de salariile personalului ambarcat în cuantum total de 224.630 USD, din care 40.725,77 USD pentru nava GSP (nr. King).
Hotărârea tribunalului prin care s-a dispus reţinerea în Portul Midia a navei M/V „GSP King“, sub pavilion Panama, proprietatea GSP King LTD, Cipru, nu este una definitivă, ea putând fi contestată la la instanța superioară.
Despre GSP Offshore SRL
Potrivit Termene.ro, platformă consultată la data de 16 ianuarie 2024, GSP Offshore SRL a fost fondată în septembrie 2016, se ocupă de activități de servicii anexe extracției petrolului brut și gazelor naturale, are sediul social pe Șoseaua Pipera - Tunari, Voluntari, județ Ilfov, și este controlată de GSP Offshore B.V., cu 99.9 %, și GVC Investment B.V., cu 0.1 %, din Țările De Jos.
GSP Offshore SRL este administrată, potrivit Termene.ro, de Comănescu Gabriel Valentin.
Pentru anul 2022, cu peste 600 de angajați, GSP Offshore a raportat o cifră de afaceri netă de 697.965.053 de lei și un profit net de 16.433.406 de lei.
Povestea detaliată a acestui dosar poate fi citită accesând link-ul de mai jos
Nava GSP King, sub pavilion Panama, reținută de Tribunalul Constanța în Portul Midia! (DOCUMENT)
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Cine sunt cei mai bogați oameni de afaceri din Constanța? Iată topul
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii