„Se creează intervenientei prejudicii“ Cine a atacat sentința privind sechestrul pe terenurile lui Cristi Borcea
„Se creează intervenientei prejudicii“: Cine a atacat sentința privind sechestrul pe terenurile lui Cristi
03 Nov, 2020 00:00
ZIUA de Constanta
2848
Marime text
- Global Building Investment este deținută, în prezent, de Constantin Frățilă și Vasilică Ivan.
- Anterior, asociații firmei erau Valentin Emanuel Tucan, Vasilică Ivan și Andreea Florentina Munteanu.
- Societatea ridică un imobil de opt etaje în stațiunea Mamaia, careul D1, lot 3 + lot 4.
- În cererea de intervenție, avocații firmei au argumentat că „prin notarea hotărârilor judecătorești de menținere a sechestrului penal și refuzul de apartamentare se creează intervenientei prejudicii“.
Societatea Global Building Investment Constanța a declarat apel în procesul în care Judecătoria Constanța a decis menținerea sub sechestru a mai multor terenuri aparținând afaceristului Cristi Borcea.
Global Building Investment este deținută, în prezent, de Constantin Frățilă și Vasilică Ivan.
Societatea ridică un imobil de opt etaje în stațiunea Mamaia, careul D1, lot 3 + lot 4. În cursul anului 2018, societatea a obținut certificatul de urbanism pentru supraetajarea clădirii cu încă un nivel.
Cerere de intervenței în interesul lui Cristi Borcea
În procesul ce îl privește pe Cristi Borcea, Primăria Constanța a solicitat anularea în parte a deciziei Fiscului bucureștean de a ridica serchestrul instituit pe o parte din terenurile din județul Constanța ale afaceristului. Sechestrul fusese menținut prin decizia definitivă pronunțată de Curtea de Apel București în Dosarul Retrocedărilor din Constanța.În acest dosar, societatea Global Building Investment a făcut cerere de intervenție.
Concret, este vorba despre o cerere de intervenție în interes alăturat lui Cristi Borcea, depusă la instanță încă din data de 27 august 2019.
Potrivit Hotărârii nr. 8176/2020 a Judecătoriei Constanța, citată pe Jurindex, societatea, „în esență, a arătat că este subdobânditor de bună credință a terenului situat în Constanța, Stațiunea Mamaia cu număr cadastral (...), înscris în CF (...) Constanța, teren pe care a edificat un imobil P+6+8 etaje apartamente de vacanță“.
Au mai arătat avocații societății că, „potrivit extrasului de carte funciară, nu sunt mențiuni la rubrica «sarcini»“.
Totodată, avocații firmei Global Building Investiment, afaceriștii au mai argumentat că „prin notarea hotărârilor judecătorești de menținere a sechestrului penal și refuzul de apartamentare se creează intervenientei prejudicii“.
Nu în ultimul rând, avocații au mai spus că „întrucât intimatul Borcea Cristian a achitat suma de 957.107 euro pentru care s-a dispus confiscarea prin echivalent, nu se mai impune menținerea măsurii asigurătorii a sechestrului“.
S-a anulat în parte decizia de ridicare a sechestrului
Judecătoria Constanța, însă, a decis, pe data de 5 octombrie 2020, să admită contestația la executare formulată de Primăria Constanța.Astfel, a fost anulată în parte „Decizia de ridicare a măsurilor de executare silită aplicate asupra bunurilor sechestrate nr. A_EMB 4077 din 08.05.2019, sub aspectul/în ceea ce privește ridicarea sechestrului instituit asupra bunurilor imobile sechestrate prin Ordonanța nr. 29/P/2005 din 15.02.2008, emisă de parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – DNA, menținut prin Decizia penală nr. (...), bunuri imobile menționate la pct. 6.1 – 6.23, 6.25, 6,27 – 6,31 din Ordonanța nr. 29/P/2005 din 15.02.2008 “.
Nemulțumită de această decizie a instanței, societatea Global Building Investment a declarat apel, urmând ca dosarul să fie trimis, în acest caz, Tribunalului.
Firma fusese deținută de Valentin Emanuel Tucan
Potrivit Registrului Comerțului, consultat la data de 2 noiembrie 2020, societatea Global Building Investment SA este deținută în prezent de Constantin Frățilă și Vasilică Ivan, ambii deținând câte 50% din capitalul firmei.Anterior, asociații firmei erau Valentin Emanuel Tucan, Vasilică Ivan și Andreea Florentina Munteanu.
Societatea a fost înființată în 2017 și are sediul social pe bulevardul Aurel Vlaicu nr. 144.
Capitalul social subscris este de 1.000.000 de lei, integral vărsat.
Administrator este Constantin Frățilă, numit pe data de 1 august 2020 și având un mandat valabil timp de patru ani.
Cenzorii firmei sunt Magdadlena Văsîi, Georgeta Tohăneanu și Maria Perianu.
Activitatea principală a firmei este „dezvoltare (promovare) imobiliară“.
Societatea are un punct de lucru în stațiunea Mamaia, careul D1, lot 3 + lot 4.
În 2017, firma a avut un salariat, o pierdere netă de 42.080 de lei și cifra de afaceri netă 0.
În 2018, numărul salariaților a rămas 1, pierderea netă a fost 195.815 lei, iar cifra de afaceri netă a fost 49.863 de lei.
În 2019, numărul salariaților a fost 1, pierderea netă a fost 709.828 lei, iar cifra de afaceri netă a fost 0.
Certificat de urbanism pentru supraetajare
Așa cum arătam în edițiile anterioare, în 2018, societatea a obținut Certificatul de urbanism nr. 1199, pentru „Modificare proiect «Construire imobil P+6-8e apartamente de vacanţă cu parcare la parter» prin supraetajare cu încă un nivel, o singură dată, în suprafaţă de maximum 20% din suprafaţa construită desfăşurată a clădirii, conform prevederilor Legii nr. 50/1991“.Imobilul pe care se construiește este în staţiunea Mamaia, careul D1, lot 3 + lot 4.
În acest context, rămâne de văzut care va fi decizia definitivă a instanțelor de judecată în privința sechestrului pe terenuri.
Citește și:
Clădire de opt etaje din Mamaia, supraetajată de Global Building Investment SRL
BNR, la judecată cu beneficiari de top ai retrocedărilor din Peninsula Constanței. S-au emis citațiile
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii