Șefa Serviciului economic din Agenția de Salvare a Vieții Omenești pe Mare, trimisă în judecată de DNA. S-a stabilit primul termen
Șefa Serviciului economic din Agenția de Salvare a Vieții Omenești pe Mare, trimisă în judecată de DNA.
14 Jan, 2022 12:33
ZIUA de Constanta
1234
Marime text
Tribunalul Constanța a stabilit primul termen (în faza camerei preliminare) în dosarul în care procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatei Carmen-Nina Anghel, la data faptei și în prezent șef serviciu economic în cadrul Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (A.R.S.V.O.M.).
Carmen-Nina Anghel este acuzată de comiterea infracțiunii de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permitere a accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.
Primul termen a fost stabilit pentru data de 04 martie 2022.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:
În cursul lunii ianuarie 2019, inculpata Anghel Carmen-Nina, în calitatea menționată mai sus, ar fi pus la dispoziție unei persoane, fără drept, subiectele întocmite pentru concursul organizat de A.R.S.V.O.M. în vederea ocupării unui post de contabil, precum și rezolvarea acestora.
Aceste demersuri ar fi avut ca urmare obținerea, de către persoana favorizată, a unei note finale care i-a permis să obțină postul respectiv.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța.
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
Surse judiciare arată că prezentul dosar este disjuns din cauza în care Daniel Manole, fostul director al Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare, este cercetat de DNA Constanța pentru constituire a unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit și luare de mită.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii