Senatoarea Diana Iovanovici-Șoșoacă, în proces cu Guvernul României, la Constanța. Răspunsul judecătorilor de la Curtea de Apel
Senatoarea Diana Iovanovici-Șoșoacă, în proces cu Guvernul României, la Constanța. Răspunsul judecătorilor
19 Mar, 2022 00:00
ZIUA de Constanta
2946
Marime text
- Decizia a fost luată în dosarul 155/36/2022 al Curții de Apel Constanța, cazul afându-se ieri, 18 martie 2022, în atenția Secției de contencios administrativ și fiscal a Curții.
- Potrivit surselor ZIUA de Constanța, dosarul s-a aflat în atenția completului C5 Fond continuit, prezidat de magistratul Elisabeta Crihană.
- În minuta Hotărârii nr. 52/2022 se arată că instanța „admite excepția nulității. Anulează cererea de chemare în judecată pentru lipsa semnăturii reclamanților“.
Judecătorii Curții de Apel Constanța au anulat cererea de chemare în judecată formulată în procesul intentat Guvernului României de către senatoarea Diana Iovanovici-Șoșoacă, alături de alți reclamanți!
Decizia a fost luată în dosarul 155/36/2022 al Curții de Apel Constanța, cazul afându-se ieri, 18 martie 2022, în atenția Secției de contencios administrativ și fiscal a Curții.
Potrivit surselor ZIUA de Constanța, dosarul s-a aflat în atenția completului C5 Fond continuit, prezidat de magistratul Elisabeta Crihană.
În minuta Hotărârii nr. 52/2022 se arată că instanța „admite excepția nulității. Anulează cererea de chemare în judecată pentru lipsa semnăturii reclamanților“.
Hotărârea de ieri a Curții de Apel Constanța poate fi atacată în recurs, în termen de 5 zile de la pronunțare.
Conform portalului instanțelor de judecată, părțile din acest dosar sunt Diana Ivanovici – Şoşoacă (reclamant), Gabriela - Ştefania Nuţ (reclamant), Silvestru - Dumitru Şoşoacă(reclamant), Maria Nuţ (reclamant) și Gabriel Mascaș (reclamant).
De partea cealaltă, Guvernul României are calitatea de pârât.
Gabriela - Ştefania Nuţ (avocat) a declarat cu o ocazie anterioaară, pentru ZIUA de Constanța, faptul că procesul vizează anularea Ordonanţei de Urgenţă nr. 16/2022 pentru modificarea art. 7 alin. (13) din Legea nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică.
Potrivit OUG nr. 16/2022, alineatul 13 prevede că „prin excepţie de la prevederile alin. (2), în cazul reglementării unei situaţii urgente sau a uneia care, din cauza circumstanţelor sale excepţionale, impune adoptarea de soluţii imediate, în vederea evitării unei grave atingeri aduse interesului public, proiectele de acte normative se supun adoptării şi anterior expirării termenului prevăzut de respectivul alineat“.
Dacă se va declara recurs în acest dosar, cazul va ajunge pe masa judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție a României.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Diana Șoșoacă, prezentă la Tribunalul Constanța, de Buna Vestire. Ce a declarat senatorul
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii