Sentință definitivă pentru moartea unui ofițer de la Gruparea Mobilă de Jandarmi Tomis Constanța! (video)
Sentință definitivă pentru moartea unui ofițer de la Gruparea Mobilă de Jandarmi Tomis Constanța! (video)
30 Sep, 2020 00:00
ZIUA de Constanta
4941
Marime text
- Dosarul a fost instrumentat de procurorii din Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța, care, la finele cercetărilor, au dispus trimiterea în judecată a șoferului tirului, prin rechizitoriul nr.14002/P/2017, pentru ucidere din culpă.
- Judecătorul fondului a apreciat că inculpatul (șofer de tir) are culpă exclusivă în săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă prin acțiunea sa de efectuarea a manevrei de întoarcere prin loc interzis a autotrenului.
Sentință definitivă în cazul morții unui ofițer de la Gruparea Mobilă de Jandarmi Tomis Constanța! Bărbatul și-a pierdut viața într-un accident rutier înregistrat pe data de 15 noiembrie 2017, DN 3. Recent, Curtea de Apel Constanța a stabilit pedeapsa finală a unui bărbat, de aproximativ 45 de ani, din localitatea Valu lui Traian, județul Constanța, șofer de tir, bănuit de producerea tragediei: trei ani de închisoare cu suspendare cu termen de supraveghere de trei ani.
Cum a avut loc accidentul
Potrivit Inspectoratului de Poliție al Județului Constanţa, accidentul rutier s-a petrecut la ora 19.40, când un bărbat, de 41 de ani, din localitatea Valu lui Traian, județul Constanța, a condus un autoturism pe DN 3 , dinspre localitatea Murfatlar către Constanța, iar la km 249+400 m, la ieșirea din localitatea Valu lui Traian, a intrat în coliziune cu un ansamblu auto, ce era oprit în afara părții carosabile. În urma accidentului rutier a rezultat decesul conducătorului auto“, conform IPJ.
Şoferul era ofițer specialist pe ordine și siguranță publică la Gruparea Mobilă de Jandarmi Constanța, având gradul de căpitan.
Pe data de 26 martie, Judecătoria Constanța a decis condamnarea lui Ion Patrutoiu,
pentru infracțiunea de ucidere din culpă, la pedeapsa de trei ani de închisoare cu suspendare cu termen de supraveghere de trei ani.
Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la serviciul de probațiune la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunțe în prealabil schimbarea locuinței și orice deplasare care depășește 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) sa comunice informații și documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existență.
Șoferul de tir are culpă exclusivă
Judecătorul fondului a apreciat că inculpatul (șoferul de tir) are culpă exclusivă in săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă prin acțiunea sa de efectuarea a manevrei de întoarcere prin loc interzis a autotrenului.
Prin această acțiune inculpatul a dat dovadă de neglijență maximă, având în vedere că el conducea un autotren și putea și trebuia să prevadă riscurile unei manevre neregulamentare.
Judecătorul fondului a mai constatat că din expertiza tehnică auto și declarațiile părților rezultă faptul că urmarea decesului victimei este cauzată exclusiv de acțiunea de întoarcere a autotrenului in zonă interzisă de către inculpat. „Nu are relevanță că victima conducerea sub influența alcoolului și cu viteza peste limita legală, nu rezultă din nici un mijloc de probă că rezultatul decesului nu s-at fi produs dacă victima nu era sub influența alcoolului sau nu ar fi condus cu viteza peste limita legală. Prin urmare, din aceste considerente, instanța reține culpa exclusivă a inculpatului în săvârșirea infracțiunii de care este acuzat“, au conchis magistrații de la Judecătoria Constanța.
Citește și
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii