Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:15 29 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Societate din Constanța, acuzată de exploatare fără licență Percheziții la Constanța, Năvodari și Mihail Kogălniceanu! Vizate cariere de piatră și societăți comerciale (FOTO+VIDEO)

ro

20 Jun, 2024 08:27 1530 Marime text
La data de 19 iunie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economico-Financiare, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, au pus în aplicare 9 percheziții domiciliare în municipiul Constanța, orașul Năvodari și comuna Mihail Kogălniceanu, dintre care 3 la cariere de exploatare de piatră și 6 la sediile sociale și punctele de lucru ale unor societăți comerciale, într-un dosar penal privind infracțiunile de evaziune fiscală și executarea de activități miniere fără permis/licență, privind exploatarea ilegală de agregate minerale și valorificarea acestora fără înregistrarea veniturilor în evidența contabilă a societății.

În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că, începând cu anul 2023, reprezentații unei societăți ar fi administrat activități miniere fără permis sau licență de exploatare, ce au constat în extracția, dintr-o carieră, de agregate minerale, iar ulterior ar fi valorificat mărfurile, fără a-și fi înregistrat veniturile realizate, informează IPJ Constanța. 

În urma perchezițiilor au fost ridicate mai multe mijloace de probă.


Cercetările sunt efectuate în continuare în vederea stabilirii cu exactitate a cantității de resursă minerală exploatată în mod ilegal, cantitatea și valoarea mărfurilor vândute fără evidențierea veniturilor în actele contabile, precum și stabilirea prejudiciului material cauzat.

Perchezițiile au avut loc cu sprijinul specialiștilor din cadrul Administrației Naționale Apele Române, Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier Constanța și Agenției Naționale pentru Resurse Minerale, a mai punctat sursa citată. 

 La percheziții au participat și polițiștii din cadrul Serviciului Criminalistic și Serviciului de Investigare a Infracționalității de Mediu.


Citește și:

Percheziții într-un dosar de evaziune fiscalăPolițiștii au descins la 9 locații dintre care 3 la cariere de piatră de pe raza județului Constanța (FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii