Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
22:59 20 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Șofer din Constanța, în fața justiției! A lovit un polițist și a condus în condiții ilegale

ro

13 Sep, 2024 16:39 683 Marime text

foto cu rol ilustrativ

Azi, 13 septembrie 2024, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia au formulat o propunere de arestare preventivă pentru R.I., în vârstă de 45 de ani, din municipiul Constanța. Acesta este acuzat de comiterea mai multor infracțiuni, inclusiv ultraj şi conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. 

Date din probatoriul administrat

Potrivit probatoriului administrat, pe 10 septembrie 2024, în jurul orei 09:20, R.I., având dreptul de a conduce suspendat, a condus un autoturism marca Audi A4, neînmatriculat și cu număr de înmatriculare provizoriu expirat, pe strada Tineretului din municipiul Medgidia. În timpul conducerii, R.I. era sub influența substanțelor psihoactive, conform rezultatelor analizei toxicologice.

În aceeași zi și în aceeași localitate, R.I. a avut un altercație cu agentul de poliție M.C.G., din cadrul Biroului Siguranță Rutieră Medgidia. În timpul unei constatări, R.I. l-a lovit pe polițist de două ori în zona tibiei, provocându-i leziuni care necesită 1-2 zile de îngrijiri medicale.


Iată comunicatul de presă pus la dispoziție de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța:


Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele informaţii de interes public:

La data de 13.09.2024, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, au formulat propunere privind luarea măsurii arestului preventiv, faţă de inculpatul R.I. în vârstă de 45 ani din mun. Constanţa, jud. Constanţa, aflat în stare de reţinere, pentru comiterea infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, prev. și ped. de și art. 336 alin. 2  din Codul Penal şi ultraj, prev. de art. 257 alin. 1 şi 4 rap. la art. 193 alin. 2 şi alin. 21 lit. c   Cod penal, cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal.
 
Acesta are calitatea de inculpat şi pentru săvârşirea infracţiunilor de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, prev. şi ped. de art. 334 alin. 1 din Codul Penal şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere în forma conducerii pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată,  prev. şi ped. de art. 335 alin. 2 din Codul Penal, faptele fiind reţinute în concurs.
 
Probatoriul administrat în cauză până în prezent a relevat că:

La data de la data de 10.09.2024, în jurul orei 09:20, având dreptul de a conduce suspendat, inculpatu R.I. a condus autoturismul proprietate personală marca Audi, model A4, neînmatriculat în circulaţie, având nr. de înmatriculare provizorie CT-03**** expirat, pe str. Tineretului din mun. Medgidia, jud. Constanța, dinspre str. Lupeni către str. Română, fiind sub influența substanțelor psihoactive, conform Buletinului de Analiză Toxicologică, emis de Institutul Naţional de Medicină Legală ,,Mina Minovici” Bucureşti, rezultatând prezenţa în mostrele de sânge prelevate a substanţelor specifice consumului de cannabis, precum şi valoare pozitivă pentru canabinoizi în mostra de urină.

Cu aceeaşi ocazie, respectiv în data de 10.09.2024, în jurul orelor 09.20, în timp ce se afla pe str. Tineretului din mun. Medgidia, jud. Constanţa, în calitate de conducător auto, cu ocazia realizării unei constatări de către Agentul de poliţie M.C.G., din cadrul Biroului Siguranţă Rutieră Medgidia, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, inculpatul R.I. l-a lovit pe acesta în două rânduri, cu piciorul în zona tibiei, provocându-i leziuni evaluate la 1-2 (una – două) zile de îngrijiri medicale.

 
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea şi arestarea preventivă reprezintă etape şi măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatoriului, activităţi ce nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie.


Citește și:

ConstanțaȘofer fără permis, condamnat la închisoare cu executare!
 



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii