Spitalul Județean Constanța, dat în judecată de fiica unei paciente care a decedat
Spitalul Județean Constanța, dat în judecată de fiica unei paciente care a decedat
08 Jul, 2021 00:00
ZIUA de Constanta
2581
Marime text
- Potrivit susținerilor reclamanta, mama acesteia a avut calitatea de asigurat și a plătit toată viața contribuția de asigurări sociale de sănătate, iar în perioada în care mama sa a fost internată în spital, a fost nevoie de achiziționarea din banii defunctei și ai familiei sale, a medicamentelor necesare, care nu se găseau în dotarea unității spitalicești pârâte.
Prin cererea de chemare în judecată, astfel cum a fost precizată, reclamanta a solicitat obligarea pârâtului Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța la plata sumei de aproximativ 5000 de lei reprezentând cheltuielile ocazionate de achiziția medicamentelor inexistente în spital pe toată durata spitalizării.
Potrivit susținerilor reclamanta, mama acesteia a avut calitatea de asigurat și a plătit toată viața contribuția de asigurări sociale de sănătate, iar în perioada în care mama sa a fost internată în spital, a fost nevoie de achiziționarea din banii defunctei și ai familiei sale, a medicamentelor necesare, care nu se găseau în dotarea unității spitalicești pârâte.
S-a mai arătat de către reclamantă faptul că unitatea spitalicească nu ar fi respectat procedura de decontare a medicamentelor inexistente în spital în momentul internării, deși mama reclamantei depusese la spital toate documentele necesare în vederea rambursării sumelor de bani.
Așa cum precizam și mai sus, dosarul se află în prezent pe rolul Curții de Apel Constanța.
Precizăm că nu este pentru prima dată când Spitalul Județean Constanța este acționat în instanță pentru decontaea medicamentelor cumpărate de pacienți din sistemul privat.
Alt caz
Într-un alt caz, un fost pacient a chemat în judecată Spitalul Clinic Judetean de Urgentă „Sf. Apostol Andrei“ Constanța, solicitând ca unitatea sanitară să fie obligată la plata sumei de aproximativ 2000 de lei, reprezentând contravaloarea medicamentelor cumpărate în perioada spitalizării, precum și obligarea pârâtului la plata cheltuielilor de judecată.
În continuare, reclamantul a învederat că, întrucât spitalul nu avea acest medicament, medicul gastroenterolog sub îngrijirea căruia se afla, i-a prescris rețeta pentru albumina umană, trei flacoane inițial, după care a mai cumpărat alte patru flacoane, în total șapte flacoane de albumină.
Cetățeanul a evidențiat faptul că, din surse proprii, familia i-a cumpărat aceste flacoane și celelalte medicamente menționate în bonurile fiscale anexate, de la farmacia (...) din imediata apropiere a spitalului.
În continuare, fostul pacient arată că, după spitalizare a adresat Spitalului Județean o cererea prin care i-a solicitat restituirea sumei cheltuite pentru cumpărarea medicamentului albumină, apreciind că trebuia să beneficieze gratuit de acesta pe perioada spitalizării întrucât este pensionar, deci beneficiară de asigurări de sănătate gratuite.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
Spitalul Județean Constanța, dat în judecată de un pacient care și-a cumpărat medicamente cât timp a fost internat. Ce s-a decis în instanță
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii