Spitalul Orășenesc Hârșova, în proces cu DSP Ialomița, pentru analizele de apă potabilă! Tribunalul Constanța a rămas în pronunțare
Spitalul Orășenesc Hârșova, în proces cu DSP Ialomița, pentru analizele de apă potabilă! Tribunalul Constanța
04 Apr, 2024 17:00
ZIUA de Constanta
803
Marime text
- Judecătorii Secției a II-a Civile a Tribunalului au analizat apelul declarat în cauză de reprezentanții Spitalului Orășenesc Hârșova și au precizat că pronunțarea soluției va avea loc la data de 18 aprilie 2024.
Conform datelor oficiale suma ar fi datorată de unitatea spitalicească Direcției de Sănătate Publică în legătură cu contractul privind analizele de laborator pentru apa potabilă, efectuate la sursele de apă ale spitalului.
Astăzi, 4 aprilie 2024, judecătorii Secției a II-a Civile a Tribunalului au analizat apelul declarat în cauză de reprezentanții Spitalului Orășenesc Hârșova și au precizat că pronunțarea soluției va avea loc la data de 18 aprilie 2024.
Dosarul are indicativul 1749/118/2023, iar părțile sunt Direcția de Sănătate Publică a Județului Ialomița în calitate de intimat reclamant, în timp ce Spitalul Orășenesc Hârșova este apelant pârât.
Ce a decis Judecătoria Hârșova
Așa cum arătam în edițiile anterioare, în primă instanță, Judecătoria Hârșova a admis în parte cererea DSP Ialomița și a obligat spitalul la plata sumei de 11.988,38 lei debit principal (peste 2.400 de euro, la cursul actual), precum și penalități de întârziere.
La Hârșova, dosarul s-a aflat, potrivit surselor noastre, în atenția completului prezidat de magistratul Alina Isabela Stănescu, președintele Judecătoriei Hârșova.
În minuta Hotărârii 978/2023 a Judecătoriei Hârșova, atacată acum la Tribunal, se arată că instanța „admite acţiunea – în parte“.
„Obligă pârâtul către reclamantă la plata sumei de 11.988,38 lei debit principal reprezentând contravaloarea serviciilor prestate de reclamantă în temeiul contractului de prestări servicii nr.36/22.02.2023.
Obligă pârâtul către reclamantă la plata penalităţilor de întârziere în cuantum de 0,01%/zi de întârziere, aplicată la suma datorată cu titlul de debit principal până la data plăţii efective a debitului principal.
Respinge cererea reclamantei de obligarea a pârâtului la plata cheltuielilor de judecată, ca nefondată“
Ce vizează procesul
Amintim, conform hotărârii de la Hârșova, procesul vizează „Contractul administrativ anual nr. 36/22.02.2023, prin care reclamanta (nr., DSP Ialomița) s-a obligat, în calitate de prestator de servicii faţă de pârât (nr., Spitalul Orășenesc Hârșova), care are calitatea de beneficiar şi care este şi distribuitor de apa potabilă, să efectueze la sursele de apă ale pârâtului, analize tehnice de laborator specifice apei potabile“.
Reprezentanții spitalului, la rândul lor, solicitaseră Judecătoriei Hârșova respingerea acțiunii ca inadmisibile.
„Pe toată perioada Pandemiei Covid 19, Spitalul s-a luptat pentru supravieţuire“, au arătat în proces reprezentanții unității medicale.
„Spitalul Orăşenesc Hârșova este instituţie publică finanţată din venituri proprii prin contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Constanţa, iar sumele sunt insuficiente pentru funcţionarea Spitalului şi pentru plata tuturor facturilor restante. Prioritate au pacienţii spitalului şi Spitalul Orăşenesc Hârșova nu poate să închidă porţile pacienţilor care au nevoie de asistenţă medicală, iar acesta funcţionează cu materiale sanitare, medicamente, personal calificat şi aparatură medicală“, s-a arătat în proces.
De asemenea, reprezentanții spitalului au mai precizat că „fără aceste analize ale apei potabile şi acest contract de prestări servicii cu reclamanta Direcţia de Sănătate Publică lalomiţa, Spitalul Orăşenesc Hârșova se află în imposibilitatea de a funcţiona“.
Totodată, aceștia au precizat că „față de cele prezentate anterior, Spitalul Orăşenesc Hârșova se află în imposibilitatea de a plăti toate facturile restante, totodată, este nevoit să foncţioneze în toţi parametrii legali, cu toate avizele de funcţionare în termenele stabilite de lege“.
„Pârâtul va face tot posibilul să achite toate datoriile către reclamantă în cel mai scurt timp“, au conchis reprezentanții spitalului.
După deliberări, magistrații Judecătoriei Hârșova au admis în parte acțiunea Direcției de Sănătate Publică Ialomița și au obligat spitalul la plata sumei solicitate.
Sursa motivare: Portalul Național al Jurisprudenței www.rejust.ro, Portalul Instanțelor de Judecată
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
Administrația Fondului Imobiliar SRL Constanța are de primit mii de euro de la Asociația Culturală Petre Țuțea! Decizia Tribunalului (MINUTA)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii