Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:57 03 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ștefan Ilie, primarul din Tulcea, așteptat la Curtea de Apel Constanța! Termen în dosarul privind contestația la raportul întocmit de Agenția Națională de Integritate

ro

03 Oct, 2024 09:08 227 Marime text
Astăzi, 3 octombrie 2024, Ștefan Ilie, primarul PNL al municipiului Tulcea, este așteptat la Curtea de Apel Constanța, unde pe rol se află dosarul privind contestația depusă la raportul întocmit de Agenția Națională de Integritate în cazul său, în care inspectorii au vorbit despre conflict de interese administrativ! Dosarul a fost înregistrat pe rolul Secției de Contencios administrativ și fiscal al Curții luni, 8 iulie 2024, având indicativul 400/36/2024.

Părți în cauză sunt Ștefan Ilie, în calitate de reclamant și Agenția Națională de Integritate, în calitate de pârât.
 
Obiectul dosarului este reprezentat de o cerere de anulare a raportului de evaluare ANI – „Raport de evaluare nr. 20116/G/II/21.06.2024“.

Amintim, la data de 26 iunie 2024, Agenția Națională de Integritate a anunțat constatarea conflictului de interese administrativ în legătură cu Ștefan Ilie, primarul municipiului Tulcea.
 
În informarea ANI transmisă presei, inspectorii de integritate au precizat că „în perioada exercitării mandatului de primar al municipiului Tulcea, a participat la luarea unor decizii și a emis o serie de acte administrative care au avut ca rezultat un aventaj patrimonial pentru sine“.
 
„Astfel, Ștefan Ilie a emis autorizații de construire și certificate de urbanism pentru societatea comercială de la care, ulterior, a achiziționat un imobil. Astfel, persoana evaluată a încălcat prevederile art. 70, art. 71 și art. 76 din Legea nr. 161/2003, coroborat cu prevederile art. 228, alin. (1) din OUG 57/2019“, conform ANI.
 
ANI a mai făcut precizarea că „persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris“.
 
Acum, primarul din Tulcea a contestat la Curtea de Apel raportul ANI și cere anularea acestuia.
 
Detalii complete despre declarațiile de avere și de interese ale lui Ștefan Ilie, primarul din Tulcea, pot fi consultate în articolul
Averea și interesele lui Ștefan Ilie, primarul din Tulcea, găsit incompatibil de ANI. Și-a cumpărat apartamentul în 2022 de la o firmă din municipiu
 
Oricare va fi decizia Curții de Apel Constanța la finalul procesului, aceasta va putea fi ulterior atacată la Înalta Curte de Casație și Justiție, Curtea Supremă de Justiție a României.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
ANI a constatat starea de incompatibilitate pentru primarul din Tulcea, Ștefan Ilie
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii