Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:21 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știri Constanța Bărbat din Cumpăna, reținut! Acesta a lovit un polițist

ro

23 Jul, 2024 13:19 237 Marime text
Un bărbat din Cumpăna, județul Constanța, a bătut un polițist din cadrul Serviciului Municipal de Siguranţă Publică Constanţa, care se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu.


S-a reţinut de asemenea că inculpatul nu se află la primul conflict cu legea penală şi că a comis infracţiunea pentru care este cercetat în stare de recidivă postcondamnatorie.

Cercetările sunt efectuate în continuare de către procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.- transmite Parchetul. 


Oficial de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța

Biroul de informare publică și relații cu mass-media din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța este abilitat să aducă la cunoștință publică următoarele:

Prin ordonanţa procurorului din data de 22.07.2024, s-a dispus reţinerea inculpatului A.M., pe o perioadă de 24 ore, începând de la data de 22.07.2024, ora 15:40, până la data de 23.07.2024, ora 15:40.
           
La data de 23.07.2024 procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța a propus judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 23.07.2024, până la data de 21.08.2024, inclusiv, a inculpatului A.M.,cercetat pentru săvârşirea infracțiunii de ultraj, prev. de art. 257 alin. (1) și (4) C.pen. rap. la art. 193 alin. (2) C.pen., cu aplicarea art. 41 alin. 1 C.pen.,.

În concret, s-a reţinut că la data de 20.07.2024, în jurul orei 23:09, în timp ce se afla la adresa din comuna Cumpăna, inculpatul a agresat persoana vătămată I.R., agent de poliţie în cadrul Serviciului Municipal de Siguranţă Publică Constanţa, care se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în sensul că i-a aplicat acesteia lovituri cu pumnul în zona feţei şi cu piciorul în zona toracelui, cauzându-i leziuni traumatice evaluate printr-un număr de una – două zile de îngrijiri medicale.

S-a reţinut de asemenea că inculpatul nu se află la primul conflict cu legea penală şi că a comis infracţiunea pentru care este cercetat în stare de recidivă postcondamnatorie.

Cercetările sunt efectuate în continuare de către procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea și arestarea preventivă reprezintă etape și măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatorului, activități care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii