Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:16 15 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știri Constanța Urmărit de polițiști, nu a oprit la semnal și nu deținea permis de conducere. Bărbatul a fost arestat preventiv

ro

15 Oct, 2024 16:07 146 Marime text
Sursa foto: Pixabay





Astăzi, 15.10.2024 procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța a propus judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 15.10.2024, până la data de 13.11.2024 inclusiv, a inculpatului C.M.G., cercetat pentru săvârşirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, prev. de art. 335 alin. 1 din C. pen., și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, prev. de art. 337 din C. pen., ambele cu aplic. art. 38 alin. 1 din C. pen. și art. 41 alin. 1 din C. pen.
 
În concret, în cauză s-a reţinut că  la data de 14.10.2024, în jurul orei 17:25, inculpatul C.M.G. a condus un autoturism pe drumurile publice din localitatea Lumina, judeţul Constanţa, fără a deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. El nu a oprit la semnalul efectuat de lucrătorii din cadrul Postului de Poliţie Lumina, continuându-şi deplasarea cu viteză sporită pe străzile din localitate, în timp ce era urmărit de o autospecială de poliţie ce avea în funcţiune semnalele luminoase şi acustice.

Ulterior inculpatul a oprit autoturismul în faţa locuinţei sale, a încercat să fugă şi să se sustragă cercetărilor, dar a fost interceptat de lucrătorii de poliţie. Aceştia l-au testat cu aparatul etilotest, ce a indicat o valoare de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, însă inculpatul a refuzat să se supună prelevării de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.
Inculpatul C.M.G. este cunoscut cu multiple antecedente penale şi a comis faptele cercetate în stare de recidică postexecutorie.

Cercetările sunt efectuate în continuare de către organele de cercetare penală ale poliţiei judiciare din cadrul Postului de Poliție Comunal Lumina, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.
 
La data de 15.10.2024 judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța a admis propunerea procurorului de caz, dispunând luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 15.10.2024, până la data de 13.11.2024 inclusiv, față de inculpatul C.M.G.
 
Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea și arestarea preventivă reprezintă etape și măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatorului, activități care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.
 
 
Citește și
UPDATE Marijuana a plecat de la Curtea de Apel Constanța cu duba de poliție. Artista – „No comment!” (FOTO+VIDEO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii