Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:20 04 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știri România Polițist, reținut după ce ar fi lovit un coleg de trafic, cu pumni și șuturi, într-un sens giratoriu

ro

04 Sep, 2024 11:36 213 Marime text
Foto ilustrativă - sursa: Pexels

La nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu se desfăşoară cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, prev. de art 193 alin 2, alin 21, lit c din Cp şi distrugere, prev. de art 253 alin 1 Cp.
 
În data de 01.09.2021, ora 19:30, suspectul, o persoană de sex masculin, în vârstă de 39 de ani, agent de poliţie în cadrul IPJ Sibiu - Serviciul Operaţiuni Speciale, a condus autoutilitara tip platformă Iveco în sensul giratoriu al străzilor Şelimbărului, Sibiului şi Cindrelului din oraş Cisnădie şi a intrat într-un conflict cu persoana vătămată, conducătorul autoturismului marca Opel, se arată în comunicatul de presă emis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu.
 
Anchetatorii spun că suspectul a coborât din autoutilitară şi s-a îndreptat spre autoturismul persoanei vătămate, lovindu-l cu piciorul drept în zona capului, prin geamul deschis al portierei. Ulterior suspectul a continuat să lovească persoana vătămată cu pumnii în zona feţei.
 
Persoana vătămată a încercat să deschidă portiera autoturismului, fiind blocat de suspect. Suspectul s-a împins în portieră cu genunchiul ceea ce a condus la distrugerea portierei.
 
După sesizarea organelor de poliţie de către persoana vătămată, cauza a fost preluată de procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu în anchetă proprie.
 
Faţă de suspect, procurorul a dispus, în data de 03.09.2024, măsura preventivă a reţinerii pe o perioadă de 24 de ore.
 
Măsurile dispuse reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, care nu înfrâng în niciun fel principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Știri Constanța azi UPDATE. Oficial de la IPJ. Bătaie în plină zi pe strada Cuza Vodă cu strada Răscoalei 1907 (VIDEO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii