Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:03 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Surse Berevoescu Carmen Claudia, șefa Judecătoriei Mangalia, noul judecător al Dosarului 2 Mai

ro

22 May, 2024 11:34 2708 Marime text
Popoviciu Ioana Ancuta

Se schimbă judecătorul dosarului tragediei de la 2 Mai, proces în care Pascu Matei Vlad este judecat pentru ucidere din culpă!
 
Ieri, 21 mai 2024, magistrații Secției Penale a Judecătoriei Mangalia au admis cererea de recuzare a judecătoarei Popoviciu Ioana Ancuța din dosarul tragediei de la 2 Mai.
 
În locul judecătoarei Popoviciu Ioana Ancuța vine, potrivit datelor noastre, judecătoarea Berevoescu Carmen-Claudia, preşedintele Judecătoriei Mangalia.

De menționat că tot ieri CSM a decis prelungirea delegării doamnei judecător cu grad profesional de curte de apel magistratului Berevoescu Carmen-Claudia în funcția de președinte al Judecătoriei Mangalia, începând cu data de 22.05.2024, până la ocuparea funcţiei, prin concurs sau examen, în condiţiile legii, dar nu mai mult de 6 luni.  

Informativ, averea și interesele magistratului Berevoescu Carmen-Claudia poate fi citită integral accesând link-ul de mai jos: 

Cine va fi noul președinte al Judecătoriei Mangalia. CSM discută delegarea pe funcție. Avere și interese (DOCUMENTE)
 
Noul termen de judecată în Dosarul 2 Mai a fost stabilit pentru mâine, 23 mai 2024, pentru a se prezenta două părţi civile, dar și pentru a se pune concluzii cu privire la fondul cauzei.

Trebuie precizat că la termenul trecut judecătoarea Popoviciu dispusese ca Pascu Matei Vlad să fie adus fizic în sala de judecată.   

Amintim că tot ieri, anterior admiterii cererii de recuzare la Judecătoria Mangalia, Consiliul Superior al Magistraturii, prin Secția pentru Judecători, admisese cererea de transfer formulată de magistratul Popoviciu Ioana Ancuța, care astfel se va transfera începând cu data de 1 iunie 2024 de la Judecătoria Mangalia la Judecătoria Constanța.
 
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise. 
 
Citește și:

Averea și interesele
Judecătoarea Ioana Ancuța Popoviciu, în atenția Inspecției Judiciare! Rudele tinerilor morți în accidentul de la 2 Mai vor strămutarea dosarului de la Judecătoria Mangalia (DOCUMENTE)

 
Judecătoria Mangalia admite recuzarea judecătoarei Popoviciu Ioana Ancuța, din dosarul tragediei de la 2 Mai! (MINUTA)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii