Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
10:31 19 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Surse Cine ar fi bărbatul arestat, la cererea DIICOT, pentru trădare, în formă continuată! (MINUTĂ)

ro

24 May, 2024 11:31 1596 Marime text
  • Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea unui inculpat (cetățean român), cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trădare.
 
Din probatoriul administrat în cauză a reieșit – arată procurorii - că „începând cu anul 2022 acesta a procedat la supravegherea unor obiective militare românești sau aparținând NATO amplasate în proximitatea municipiului Tulcea, colectând informații cu caracter militar și efectuând fotografii privind tehnica militară de luptă și deplasarea personalului în zona de graniță cu Ucraina, pe care le-a transmis către diplomați din cadrul Ambasadei Federației Ruse la București“.
 
În urma perchezițiilor domiciliare efectuate au fost identificate și ridicate mai multe mijloace de probă.
 
În cauză – arată cei de la DIICOT – că a fost sesizată  Curtea de Apel București  care a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.
 

„Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul DIICOT – Structura Centrală și ai Direcției de Combatere a Criminalității Organizate   și structurilor subordonate. Acțiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului Român de Informații, Direcției Generale de Informații a Apărării din cadrul Ministerului Apărării Naționale și jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei ”Vlad Țepeș”. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Tehnic și de Criminalistică al DIICOT și Direcția Operațiuni Speciale din cadrul IGPR. Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție“, se mai arată în comunicatul oficial al DIICOT.

 
 
 
Conform portalului instanțelor de judecată, în dosarul 3397/2/2024, cu obiect „luarea măsurii arestării preventive propusă de DNA/DIICOT (art.223 NCPP)“, Curtea de Apel București a dispus, la data de 23 mai 2024, „luarea măsuri arestării preventive a inculpatului Piscan Alexandru-Dorin, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trădare, în formă continuată“.
 
MINUTĂ
 

Solutia pe scurt: ÎNCH/F/DL-În baza art. 226 din Codul de procedură penală, admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, în dosarul nr. 2472/19/P/2024. În baza art. 202 din Codul de procedură penală, raportat la art. 223 alin. (2) din Codul de procedură penală, dispune luarea măsuri arestării preventive a inculpatului PISCAN ALEXANDRU-DORIN (DATE), cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trădare, în formă continuată, prevăzută de art. 394 lit. b) din Codul penal, cu aplicarea art. 35 alin. (1) din Codul penal, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 23.05.2024, până la data de 21.06.2024, inclusiv.



În temeiul art. 230 din Codul de procedură penală, dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă a inculpatului.

În baza art. 275 alin. (3) din Codul de procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului.

Cu drept de contestație, în termen de 48 ore de la pronunțare pentru părțile prezente și de la comunicare pentru cele lipsă.

Pronunțată în ședința din camera de consiliu de la 23.05.2024, ora 18:40.

Piscan Alexandru Dorin figurează ca și candidat independent la Primăria municipiului Ploiești. 


Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Totul s-a întâmplat la Tulcea!
DIICOT acuză - trădare! Fotografii cu obiective militare NATO, din Tulcea, transmise către diplomați din Ambasada Federației Ruse

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii