Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:14 21 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Surse DIICOT îi audiază pe frații Tate, într-un nou dosar

ro

21 Aug, 2024 09:40 271 Marime text
DIICOT îi audiază pe frații Tate, într-un nou dosar  Sursa foto: DIICOT
 
Fraţii Andrew şi Tristan Tate vor fi aduşi miercuri la DIICOT pentru a fi audiaţi într-un nou dosar ce vizează infracţiunile de trafic de minori şi act sexual cu un minor, potrivit unor surse judiciare, notează Agerpres
 
IGPR şi DIICOT au anunţat că au loc patru percheziţii miercuri dimineaţă în judeţul Ilfov şi în Capitală, în acest dosar.
 
''Astăzi, 21 august, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Ilfov - Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală, au pus în aplicare 4 mandate de percheziţie domiciliară, în judeţul Ilfov şi municipiului Bucureşti'', arată sursele citate.
 
Activităţile se desfăşoară într-o cauză penală privind săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de minori, trafic de persoane, act sexual cu un minor, influenţarea declaraţiilor şi spălarea banilor.
 
Audierile se desfăşoară la sediul DIICOT - Structura Centrală.
 
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română şi Serviciul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul DIICOT - Structura Centrală.
 
Acţiunea beneficiază de sprijinul jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.
 
Fraţii Tate, cu dublă cetăţenie, britanică şi americană, au fost trimişi în judecată într-un alt dosar pe 20 iunie 2023, fiind acuzaţi că au constituit un grup infracţional organizat, în scopul racolării, cazării şi exploatării, prin obligarea unor femei la crearea unor materiale cu conţinut pornografic, destinate difuzării contra cost pe site-uri de profil. Din aceste activităţi, inculpaţii ar fi obţinut importante sume de bani.
 
Infracţiunile reţinute în sarcina lor sunt de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane în formă continuată, viol în formă continuată (două acte materiale), acces ilegal la sistem informatic, alterarea integrităţii datelor informatice, lovire sau alte violenţe şi instigare la această infracţiune.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
Fraţii Tate, reţinuţi de autorităţile române, într-un dosar de exploatare pe teritoriul Marii Britanii

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii