Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
01:35 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Surse. Dosarul Microsoft Dorin Cocoș, fostul soț al Elenei Udrea, trimis în judecată de DNA

ro

05 May, 2021 15:02 2167 Marime text


Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui inculpat, om de afaceri, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de spălarea banilor.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut în esență următoarea stare de fapt:
În perioada 2009-2011, inculpatul ar fi pretins și primit, în tranșe, de la două persoane (martori în cauză) suma de 9.000.000 de euro pentru a-și exercita influența asupra fostului ministru al Comunicațiilor precum și asupra altor persoane din Guvern, în scopul de a asigura firmelor susținute de martori, adjudecarea unui contract de închiriere produse educaționale Microsoft (dosar mediatizat prin comunicatul nr. 572/VIII/3 din 24 martie 2015 ).
În acest context, în a doua jumătate a anului 2014, în timp ce se efectuau cercetări legate de aspectele menționate mai sus, cunoscând că suma de 500.000 euro pe care ar fi primit-o în contul personal în cursul anului 2011 reprezenta o parte din suma de 9.000.000 euro, menționată mai sus, în vederea creării unei aparențe de legalitate, inculpatul ar fi disimulat adevărata natură a provenienței acesteia prin încheierea cu unul dintre martori a unui contract de împrumut fictiv.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul București.

Menționăm că, anterior, inculpatul a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupție pentru săvârșirea unei infracțiuni de trafic de influență, cauză în care a și fost condamnat definitiv la pedeapsa închisorii (detalii la https://www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=7757 ). 

Surse judiciare au precizat, pentru AGERPRES, că ar fi vorba de omul de afaceri Dorin Cocoş.



PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii