Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:25 07 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

SURSE Parchetul s-a autosesizat şi deschide un dosar penal! Diana Şoşoacă a omagiat mişcarea legionară

ro

07 Oct, 2024 17:06 255 Marime text
Diana Șoșoacă Parchetul General s-a autosesizat şi a deschis un dosar penal după ce eurodeputata Diana Şoşoacă l-a omagiat pe fostul lider legionar Corneliu Zelea Codreanu, au declarat surse judiciare pentru AGERPRES.

Potrivit surselor, ancheta vizează săvârşirea infracţiunii prevăzute de art. 5 din OUG 31/2002 privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii.



Iată ce prevede Art. 5

Art. 5 prevede: "Promovarea cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unei infracţiuni contra păcii şi omenirii sau promovarea ideologiei fasciste, rasiste ori xenofobe, prin propaganda, săvârşită prin orice mijloace, în public, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea unor drepturi".

Şi fostul eurodeputat Vlad Gheorghe a anunţat luni că va depune la Parchetul General o plângere penală împotriva Dianei Şoşoacă pentru antisemitism şi promovarea de concepţii fasciste.

Sâmbătă, după ce Curtea Constituţională i-a invalidat candidatura la alegerile prezidenţiale, Diana Şoşoacă a intrat live pe Youtube şi l-a omagiat pe fostul lider legionar Corneliu Zelea Codreanu.

"Din acest moment, s-a terminat cu România, nu mai există stat, nu mai există nimic. Nu pot să spun decât "Trăiască Legiunea şi Căpitanul" care au fost omorâţi de aceeaşi putere jidănească care a acţionat şi acum. Ruşine tuturor!", a spus Şoşoacă.




Citește și:

Decizii de ultimă oră a BEC! Mai multe candidaturi, printre care și cea a Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale, respinse
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii