Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:31 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Surse Percheziții în Mangalia - Filmul flagrantului cu presupusa șpagă a lui Doru Colgiu

ro

10 Jul, 2024 14:26 2947 Marime text

 
  • Procurorii DNA Constanța s-au deplasat la domiciliul lui Gavrilă Constantin-Alexandru, suspectat că ar fi intermediat mita lui Doru Colgiu. Surse judiciare au dezvăluit pentru cotidianul ZIUA de Constanța că banii care ar fi fost destinați lui Doru Colgiu au fost fotografiați de către organele de cercetare înainte ca omul de afaceri să-i arunce în curtea lui Gavrilă.
 
Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța a eliberat vineri, 5 iulie 2024, un mandat de percheziție domiciliară, la cererea Direcției Naționale Anticorupție! Procurorii DNA Constanța, împreună cu lucrători din DGA – SJA Constanța, s-au deplasat la domiciliul lui Gavrilă Constantin-Alexandru, cel suspectat că ar fi intermediat mita lui Doru Colgiu, despre care se vehiculează că ar fi „mâna dreaptă” a primarului Mangaliei Cristian Radu.

Potrivit DNA Constanța, la sfârșitul lunii iunie – începutul lunii iulie 2024, Dorinel Colgiu, în calitatea de director al SC Goldterm SA (societate comercială ce aparține Consiliului Local Mangalia) ar fi pretins, printr-un intermediar, de la un om de afaceri suma de 15.000 de euro, pentru a-și trafica presupusa influență pe care ar fi lăsat să se creadă că ar avea-o asupra funcționarilor publici din cadrul Primăriei Municipiului Mangalia și Poliției Locale Mangalia și că-i va determina pe aceștia să permită ca societatea omului de afaceri să-și desfășoare activitatea în continuare, fără autorizație de funcționare.
 
Surse judiciare au dezvăluit pentru cotidianul ZIUA de Constanța că banii care ar fi fost destinați lui Doru Colgiu au fost fotografiați de către organele de cercetare, înainte ca omul de afaceri să-i arunce în curtea celui care ar fi intermediat șpaga, respectiv Gavrilă Constantin-Alexandru, cel care a candidat pentru Consiliu Local Mangalia din partea partidului Forța Dreptei.
 
Surse din anchetă au precizat că pe data de 8 iulie 2024 acesta s-ar fi trezit cu procurorii DNA la poartă, după ce, în aceeași zi, omul de afaceri B.M.D. i-ar fi aruncat peste gardul locuinței acestuia, din Mangalia, suma de 37.500 de lei. Gavrilă a menționat ulterior că și pe data de 4 iulie, antreprenorul i-ar fi aruncat peste gard tot o sumă de 37.500 de lei.
 
Fără a se opune controlului, Gavrilă Constantin Alexandru ar fi condus anchetatorii în dormitorul său și ar fi scos banii dintr-un sertar al unei comode – două teancuri de bancnote, unul compus din cupiuri de 200, 100 și 50 de lei, iar celălalt din cupiuri de 100 și 50 de lei. Cu privire la aceste sume, acesta ar fi declarat că ar reprezenta banii pe care i-ar fi solicitat lui B.M.D. să-i arunce în curtea imobilului de la adresa casei sale, în cele două tranșe.
 
La numărarea banilor, anchetatorii au stabilit că aceștia însumează doar 59.300 de lei, Gavrilă precizând că suma de 15.000 de lei ar fi cheltuit-o în scopuri personale.
 
Gavrilă Constantin-Alexandru le-ar fi declarat anchetatorilor că urma ca suma să-i fie remisă lui Colgiu Dorinel, pe data de 09.07.2024, în jurul orei 10, cum ar fi stabilit împreună.
 
Scopul remiterii sumei de bani, spun sursele judiciare, ar fi fost pentru ca Dorinel Colgiu să-și exercite influența pe lângă funcționari publici din cadrul Primăriei municipiului Mangalia, inclusiv Poliția Locală Mangalia, astfel ca B.M.D. să nu fie sancționat pentru lipsa autorizației de funcționare și pentru a o obține ulterior, cu toate că nu ar îndeplini condițiile legale.
 
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Oficial Detalii de ultim moment din ancheta DNA, de la Mangalia, cu Doru Colgiu! Despre ce sume de bani vorbesc procurorii

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii