Surse Un an de închisoare cu amânare pentru fostul șef al Poliţiei Transporturi Constanţa
Surse: Un an de închisoare cu amânare pentru fostul șef al Poliţiei Transporturi ConstanţaProcurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus sesizarea instanței de judecată, în baza dispozițiilor art. 483 Cod procedură penală, cu acordurile de recunoaștere a vinovăției încheiate, conform portalului instanțelor de judecată, cu Corneliu Octavian Tănase și Carolina Dudnic.
Dosarele de urmărire penală privindu-i pe inculpați împreună cu acordurile de recunoaștere a vinovăției au fost înaintate la Tribunalul Constanța.
Facem precizarea că, referitor la acordurile de recunoaștere a vinovăției, această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
Tribunalul Constanța a admis azi acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de DNA cu Carolina Dudnic. În cazul ei, instanța a stabilit pedeapsa de 10 (zece) luni închisoare, pentru permitere a accesului unor persoane neautorizate la informaţii nedestinate publicităţii și 6 (şase) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de acces ilegal la sistem informatic. În final, instanța a stabilit pedeapsa rezultantă de 1 (un) an închisoare cu amânarea aplicării pedepsei rezultante pe durata termenului de supraveghere de 2 ani,
Tot azi, tribunalul a admis acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de DNA cu Corneliu Octavian Tănase, fost șef al Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa, potrivit unor surse.
Un an de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei.
Oficial
5204/118/2022 sesizarea cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei - Tanase - În baza art.47 C.pen. raportat la art.12 alin.l lit.b din Legea 78/2000, pentru săvârşirea de către inculpatul Tănase Corneliu Octavian a infracţiunii de instigare la folosire de informaţii care nu sunt destinate publicităţii ori permitere accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, stabileşte pedeapsa de 10 (zece) luni închisoare. În baza art.47 C.pen. raportat la art.360 alin.l şi 2 C.pen., pentru infracţiunea de instigare la acces ilegal la sistem informatic, stabileşte pedeapsa de 6 (şase) luni închisoare. In baza art.38 alin.1, art.39 alin.l lit.b C.pen.: Stabileşte pedeapsa rezultantă de 1 (un) an închisoare. In baza art. 83 C.pen.: Dispune amânarea aplicării pedepsei rezultante de 1 ( unu ) an închisoare. În baza art. 84 alin. 1 C.pen.: Stabileşte termen de supraveghere de 2 ani, potrivit În baza art. 85 C. pen., inculpatul va respecta pe durata termenului de supraveghere obligaţiile prev. la lit. a - e, respectiv: - să se prezinte la serviciul de probaţiune, la datele fixate de acesta; - să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; - să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; - să comunice schimbarea locului de muncă; - să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 86 alin. 1 C.pen. pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute la art. 85 alin. 1 lit. c-e C.pen. se comunică Serviciului de Probaţiune Constanţa. În baza art. 86 alin. 2 C.pen. supravegherea exercitării obligaţiei prevăzute de art. 85 alin. 2 lit. b C.pen. se va face de Serviciul de Probaţiune Constanţa. În baza art. 83 alin. 4 C.pen. rap. la art. 404 alin. 3 C.proc.pen.: Atrage atenţia inculpatului asupra consecinţelor nerespectării măsurilor de supraveghere şi obligaţiilor prevăzute la art. 85 alin. 1 şi 2 C.pen., precum şi asupra dispoziţiilor art. 88 C.pen., referitoare la revocarea amânării în cazul săvârşirii de noi infracţiuni. În baza dispoziţiilor art. 274 alin. 1 C.proc.pen.: Obligă pe inculpat la plata cheltuielilor judiciare în cuantum de 1.000 lei. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată prin mijlocirea grefei instanţei astăzi, 24.11.2022.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
Comisar șef de poliție din Constanța, acord de recunoaștere la DNA! Anunțul tribunalului
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp