Suspendare respinsă, complet recuzat Bloc de șapte etaje pe „spații verzi“, în Faleză Nord? „Cărțile se fac“ la Curtea de Apel
Suspendare respinsă, complet recuzat: Bloc de șapte etaje pe „spații verzi“, în Faleză Nord? „Cărțile
11 Sep, 2020 00:00
ZIUA de Constanta
1722
Marime text
- Judecătorii Curții au fixat primul termen pentru a analiza recursul locuitorilor din zonă pentru suspendarea hotărârii de consiliu local pe data de 1 octombrie.
- La ultimul termen de judecată de la Tribunal, ce a avut loc la data de 8 septembrie, vecinii viitorului bloc au recuzat judecătorul de caz.
- Cererea de recuzare a fost respinsă, astfel că procesul merge mai departe cu același complet.
Inițial, locuitorii din Faleză Nord au cerut Tribunalului să suspende hotărârea de consiliu local care dădea undă verde construcției blocului. Judecătorii Tribunalului au decis însă că nu se impune o astfel de măsură, astfel că oamenii s-au adresat acum Curții de Apel.
După măsurile preliminare, judecătorii Curții au fixat primul termen pentru a analiza recursul locuitorilor din zonă pentru suspendarea hotărârii de consiliu local pe data de 1 octombrie.
Cerere de recuzare
În paralel, procesul merge mai departe și la Tribunalul Constanța, unde se analizează acum cererea de anulare a hotărârii Consiliului Local Constanța.La ultimul termen de judecată de la Tribunal, ce a avut loc la data de 8 septembrie, vecinii viitorului bloc au recuzat judecătorul de caz.
După deliberări, cererea de recuzare a fost respinsă, astfel că procesul va merge mai departe și dosarul va fi analizat de același complet de judecată. Termenul următor a fost fixat la Tribunal pe data de 27 octombrie.
Amintim că dosarul are numărul 461/118/2020 și a fost deschis de Asociațiile de proprietari 450, Bl. PA4, PA5 și, respectiv Bl. PA6A și PA6B.
Viitorii vecini ai blocului cu șapte etaje ceruseră suspendarea executării actului ce dă undă verde construcției până la soluționarea definitivă a procesului, în care se cere direct anularea hotărârii de consiliu local.
Oamenii sunt nemulțumiți de faptul că terenul ar reprezenta, de fapt, „spații verzi“ și că acesta provine din retrocedările considerate nelegate de instanța supremă, care a și anulat dispoziția prin care respectiva suprafață a fost retrocedată.
La rândul său, investitorul Mihai Valentin Florin a explicat cu ocazii anterioare că este cumpărător de bună credință, fiind a cincea persoană din lanțul celor ce au cumpărat terenul. De asemenea, acesta a precizat cu aceeași ocazie că nu a avut cunoștință despre situația juridică a terenului în momentul achiziționării în 2005.
Citește și:
Bloc pe „spaţii verzi“ în Faleză Nord?:
Povestea terenului aflat iniţial în proprietatea unui inculpat din Dosarul Retrocedărilor
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii