Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
21:44 22 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tânără înjunghiată de 42 de ori Rechizitoriu după crima din cartierul Medeea din Constanța (DOCUMENT)

ro

25 Dec, 2021 00:00 3472 Marime text
 
  • Inculpatul și-a căutat fosta iubită și a întreprins numeroase acţiuni pentru a reîncepe relaţia conjugală, ajungând la un moment dat să intre în casă prin acoperişul locuinţei.
 
  • Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situaţie să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.
 
 
Zafer Sadîc, procuror criminalist la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, a finalizat cercetarea specifică în dosarul crimei din cartierul constănțean Medeea, unde o tânără a fost înjunghiată de 42 de ori.
 
Recent, procurorul criminalist a dispus trimiterea în judecată a inculpatului (bărbat, 41 de ani).
 
În actul de sesizare a instanței (ce poate fi citit integral accesând secțiunea Documente) se arată că, „la data de 19 septembrie 2021, la orele 17.00, martora (...) a sesizat prin SNUAU 112 organele de poliţie din cadrul Secţiei 5 Constanța despre împrejurarea că la adresa din Constanța  (...), o persoană este înjunghiată“.
 
„Deplasându-se la faţa locului, echipajul de poliţie a aflat de a autoarea sesizării că în cursul unei dispute familiale cu concubinul său, acesta din urmă a devenit recalcitrant, astfel că a înjunghiat-o cu un cuţit în abdomen pe sora ei.
 
În acest context, fiind găsit la locuinţă, inculpatul a fost imobilizat şi, după ce a explicat că se certase cu concubina şi sora acesteia, care doreau să-l evacueze din locuinţă, iar el a înjunghiat-o cu un cuţit de bucătărie pe sora concubinei sale, a fost condus la sediul poliţiei pentru cercetări.
 
S-a constatat că inculpatul prezenta pe faţă, pe mâini, pe tricoul albastru şi pantalonii albaştri cu care era îmbrăcat numeroase pete de culoare brun-roşiatică cu aspect de sânge, aspecte fixate prin înregistrarea audio-video a sistemului bodycam din dotarea lucrătorilor de poliţie care au intervenit la sesizarea 112.
 
Din datele de anchetă a rezultat că inculpatul avea o relaţie conflictuală cu victima, care era sora concubinei lui, din cauză că aceasta intervenea în certurile celor doi concubini în favoarea propriei surori. În ziua critică victima a sosit la locuinţa surorii sale şi a inculpatului, fiind chemată de nepoată, iar acolo şi-a sfătuit sora să îşi ia copilul minor şi să plece din casă, moment în care inculpatul s-a înfuriat şi a luat un cuţit de bucătărie, cu care a înjunghiat-o pe victimă de mai multe ori.

Cu ocazia cercetării la faţa locului s-a constatat victima prezenta nu mai puţin de 40 de plăgi înjunghiate la nivelul toracelui anterior, a abdomenului, a membrelor superioare şi a membrului inferior stâng. În bucătăria locuinţei a fost găsit un cuţit lung de 31,5 cm, cu lama lungă de 17,5 cm şi lăţimea maximă de 3 cm, pe lama căruia se puteau observa urme brun-roşcate cu aspect de sânge şi despre care inculpatul a explicat că era arma crimei.
 
În urma necropsiei, potrivit raportului de autopsie medico-legală nr.... din data de 04 noiembrie 2021 al Serviciului Clinic Judeţean de Medicină Legală Constanţa, a rezultat că moartea victimei a fost violentă şi s-a produs prin anemie acută, consecinţa multiplelor plăgi înţepate-tăiate (42 de plăgi) perforante toraco-abdominale, cu afectare viscerală multiplă şi hemoragie secundară.
 
Leziunile traumatice au putut fi produse prin lovire cu corp dur cu vârf şi muchie ascuţită (posibil cuţit sau similar), pot data imedait înainte de deces, iar cele de la nivel toraco-abdominal sunt în legătură de cauzalitate directă necondiţionată cu mecanismul de producere a morţii.
 
Medicul legist a precizat că leziunile traumatice de la nivelul antebraţelor şi mâinilor au caracterul leziunilor produse prin autoapărare.   
Concubina inculpatului şi sora victimei a declarat că în timpul altercaţiei inculpatul a înjunghiat-o pe victimă cu cuţitul de bucătărie în zona abdominală, iar ea a fugit din casă şi a rugat vânzătoarea de la magazinul de vizavi să sune la ambulanţă.
 

Aceasta a precizat că a trăit în concubinaj cu inculpatul timp de 14 ani, pe care i-l prezentase însăşi victima, în perioada în care locuia în satul părintesc din judeţul (...).
 
De-a lungul timpului inculpatul s-a comportat violent faţă de ea, ameninţând-o că o omoară dacă îl va părăsi. La sugestia surorii ei s-au mutat la Constanța, unde au cumpărat o casă bătrânească, iar inculpatul a contribuit cu bani pentru achiziţionarea locuinţei şi extinderea ulterioară a acesteia.
 
La un moment dat martora chiar l-a gonit pe inculpat şi, după plecarea acestuia, ea s-a şi căsătorit cu alt bărbat. Inculpatul a căutat-o ulterior, a întreprins numeroase acţiuni pentru a reîncepe relaţia conjugală, ajungând la un moment dat să intre în casă prin acoperişul locuinţei.
 
Inculpatul şi-a exprimat nemulţumirea că investise bani şi eforturi personale pentru extinderea casei bătrâneşti pe care o cumpăraseră, aşa că atunci când se certau îi cerea martorei să îi remită diferite sume de bani, reprezentând contribuţia lui la acea locuinţă. După un timp, când încerca să se împace cu ea, inculpatul i-a sugerat să treacă locuinţa pe numele tatălui ei, lucru pe care l-au şi realizat, după ce inculpatul stabilise condiţiile contractuale împreună cu tatăl ei.
 
Rechizitoriul poate fi citit integral accesând secțiunea Documente.
 
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situaţie să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Încadrare – de la 10 la 20 de ani
Tribunalul Constanța, decizie importantă în dosarul privind moartea lui Andrei, de 13 ani, din Mangalia

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii