Taximetrist din Constanţa, încolţit de poliţişti, după ce ar fi coborât să deschidă portbagajul. Ce s-a întâmplat
Taximetrist din Constanţa, încolţit de poliţişti, după ce ar fi coborât să deschidă portbagajul. Ce s-a
21 May, 2019 00:00
ZIUA de Constanta
2328
Marime text



Prin plângerea contravenţională înregistrată la data de 4 ianuarie 2019, pe rolul Judecătoriei Constanţa, petentul H.D.S. a solicitat, în contradictoriu cu intimatul, Primăria Municipiului Constanţa - Direcţia Poliţia Locală Constanţa, ca, prin hotărârea pe care o va pronunţa, instanţa de judecată să dispună anularea procesului-verbal de contravenţie din 20.01.2019 şi exonerarea de la plata amenzii contravenţionale aplicate. În motivarea plângerii contravenţionale, petentul a arătat că are profesia de conducător auto şi desfăşoară activitatea de taximetrist, în condiţiile reglementate de Legea nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere.
Petentul mai arătat că la data de 20.01.2019 a efectuat o cursă cu plecare din gara Constanţa către magazinul City Park Mall, iar când a ajuns la destinaţie a oprit maşina pentru a coborî ca să ajute clientul să îşi ia bagajul din portbagaj. După ce petentul a revenit la maşină, a constatat că maşina sa era blocată de un echipaj al Poliţiei Locale Constanţa, fiind solicitate documentele acestuia, cu precizarea că a oprit în loc nepermis.
Petentul a menţionat că a oprit la solicitarea clientului în faţa magazinului City Mall, doar pentru coborârea acestuia, apreciind că OUG nr. 195/2002 conţine norme derogatorii în ceea ce priveşte restricţiile de staţionare, iar art. 20 punctul 4 din Legea nr. 38/2003 permite oprirea şi în locurile în care există restricţii, cu excepţia locurilor periculoase, cu condiţia de a nu fi perturbată circulaţia prin această manevră. În aceste condiţii, raportat la perioada scurtă de staţionare, apreciază petentul că a fost sancţionat în mod nejustificat, întrucât nu a perturbat circulaţia în niciun mod.
Intimatul a precizat că procesul-verbal contestat a fost întocmit cu respectarea tuturor prevederilor art. 16 şi art. 17 din OG 2/2001, cuprinzând toate elementele obligatorii, nefiind incidente niciunul dintre cazurile de nulitate. A mai menţionat că abaterile au fost constatate în mod direct şi personal de către agentul constatator.
Instanţa nu i-a dat câştig de cauză şoferului de taxi, asta pentru că nu a putut demonstra cele spuse.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii