Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:01 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Totul se decide azi! DNA Constanța, contestație în cazul lui Colgiu, de la Mangalia

ro

16 Jul, 2024 09:33 348 Marime text


Judecătorii de la Curtea de Apel Constanța vor analiza azi, 16 iulie 2024, contestația procurorilor DNA Constanta formulată împotriva deciziei Tribunalului Constanța din data de 10 iulie 2024, prin intermediul căreia au respins cererea de arestare preventivă formulată pe numele lui Dorinel Colgiu.

Contestația DNA va fi soluționată de completul de judecată format, potrivit datelor noastre, din judecătorii Andreea Ianca și Virgil Marius Ungureanu, de la Curtea de Apel Constanța. 

Procurorul de ședință este Mihai Alexnadru Stanciu, șeful DNA Constanța. 

Avocatul lui Colgiu este apărat de avocatul Focșa Dan Alexandru. 
 
Oricare va fi decizia Curții de Apel Constanța, aceasta va fi definitivă!
 
Conform procedurilor legale, ședința nu este publică.

Amintim că procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 09 iulie 2024, a inculpatului Colgiu Doru, director al SC Goldterm SA (societate comercială ce aparține Consiliului Local Mangalia), pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență.
 
În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:
„La sfârșitul lunii iunie – începutul lunii iulie 2024, inculpatul Colgiu Doru, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins, printr-un intermediar, de la un om de afaceri suma de 15.000 euro, pentru a-și trafica presupusa influență pe care ar fi lăsat să se creadă că ar avea-o asupra funcționarilor publici din cadrul Primăriei Municipiului Mangalia și Poliției Locale Mangalia și că-i va determina pe aceștia să permită ca societatea omului de afaceri să-și desfășoare activitatea în continuare, fără autorizație de funcționare.
             
În contextul menționat mai sus, la data de 09 iulie 2024, inculpatul ar fi primit suma de 60.000 lei din banii pretinși inițial, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, se arată în comunicatul DNA.
 
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
Procurorii DNA Constanța, nemulțumiți de decizia Tribunalului în cazul lui Doru Colgiu. Hotărârea finală va fi luată mâine!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii