UPDATE - S-a emis mandat de arestare! DNA Constanța, contestație în cazul lui Colgiu, de la Mangalia (MINUTA)
UPDATE - S-a emis mandat de arestare!: DNA Constanța, contestație în cazul lui Colgiu, de la Mangalia (MINUTA)
16 Jul, 2024 09:33
ZIUA de Constanta
1596
Marime text
UPDATE - ORA 13.15
Curtea de Apel Constanța a admis astăzi, 16 iulie 2024, contestația formulată de procurorii DNA Constanța pentru arestarea preventivă a lui Doru Colgiu, directorul Goldterm SA, societatea Consiliului Local Mangalia.
Judecătorii au decis arestarea preventivă a lui Dorinel Colgiu și au dispus emiterea de urgență a mandatului de arestare preventivă, valabil pe o perioadă de 30 de zile, de la data punerii în executare a acestuia.
Hotărârea Curții este fără cale de atac.
Redăm în continuare minuta deciziei de astăzi, 16 iulie 2024, a Curții de Apel Constanța:
MINUTA
În baza art.4251 alin.7 pct. 2 lit. a CPP raportat la art. 204 CPP, Admite contestaţia declarată de contestatorul Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – S.T. Constanţa împotriva încheierii penale nr. 146 din 10.07.2024 pronunţată de Tribunalul Constanţa în dosarul penal nr. 4680/118/2024, desfiinţează în parte încheierea contestată şi, rejudecând: În baza art. 204 alin. 10 teza I CPP raportat la art. 226 CPP, art. 202 alin. 1- alin. 4 lit. e CPP şi art. 223 alin. 2 CPP, Admite propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – S.T. Constanţa de arestare preventivă a inculpatului Colgiu Dorinel, . Ia faţă de inculpatul Colgiu Dorinel, , măsura arestării preventive pe o durată de 30 de zile, începând cu data punerii în executare a mandatului de arestare preventivă. În baza art. 230 alin. 1 CPP, Dispune emiterea de urgenţă a mandatului de arestare preventivă şi comunicarea acestuia potrivit dispoziţiilor legale. Menţine restul dispoziţiilor încheierii criticate care nu contravin prezentei. În baza art. 275 alin. 3 CPP, Cheltuieli judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Fără cale de atac. Pronunţată azi, 16.07.2024, prin punerea la dispoziţia inculpatului şi a procurorului prin mijlocirea grefei instanţei.
Știrea inițială:
Judecătorii de la Curtea de Apel Constanța vor analiza azi, 16 iulie 2024, contestația procurorilor DNA Constanta formulată împotriva deciziei Tribunalului Constanța din data de 10 iulie 2024, prin intermediul căreia au respins cererea de arestare preventivă formulată pe numele lui Dorinel Colgiu.
Contestația DNA va fi soluționată de completul de judecată format, potrivit datelor noastre, din judecătorii Andreea Ianca și Virgil Marius Ungureanu, de la Curtea de Apel Constanța.
Procurorul de ședință este Mihai Alexandru Stanciu, șeful DNA Constanța.
Doru Colgiu este apărat de avocatul Focșa Dan Alexandru.
Conform procedurilor legale, ședința nu este publică.
Amintim că procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 09 iulie 2024, a inculpatului Colgiu Doru, director al SC Goldterm SA (societate comercială ce aparține Consiliului Local Mangalia), pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență.
În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:
„La sfârșitul lunii iunie – începutul lunii iulie 2024, inculpatul Colgiu Doru, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins, printr-un intermediar, de la un om de afaceri suma de 15.000 euro, pentru a-și trafica presupusa influență pe care ar fi lăsat să se creadă că ar avea-o asupra funcționarilor publici din cadrul Primăriei Municipiului Mangalia și Poliției Locale Mangalia și că-i va determina pe aceștia să permită ca societatea omului de afaceri să-și desfășoare activitatea în continuare, fără autorizație de funcționare.
În contextul menționat mai sus, la data de 09 iulie 2024, inculpatul ar fi primit suma de 60.000 lei din banii pretinși inițial, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, se arată în comunicatul DNA.
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Procurorii DNA Constanța, nemulțumiți de decizia Tribunalului în cazul lui Doru Colgiu. Hotărârea finală va fi luată mâine!
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii