Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:05 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trafic de droguri la Constanța! Arestat după ce și-ar fi pus la dispoziţie, cu ştiinţă, locuinţa pentru consumul de droguri

ro

10 Jun, 2024 15:09 862 Marime text


Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța au dispus reținerea a 2 inculpați, cercetați pentru comiterea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc și efectuarea de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deține autorizație.

În sarcina unuia dintre aceștia s-a reținut și săvârșirea infracțiunii de punerea la dispoziţie, cu ştiinţă, a unei locuinţe, pentru consumul ilicit de droguri.

Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că, în perioada iunie 2023 - iunie 2024, inculpații  au procurat, manipulat, deținut și vândut diferite cantități de droguri de risc (canabis), de mare risc (3-CMC, cunoscut sub denumirea de cristal) și substanțe psihoactive (NEP) către consumatori din județul Constanța, pentru sume cuprinse între 100 și 3.000 lei. 

De asemenea, cu privire la unul dintre aceștia cercetările efectuate au reliefat că în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, în mod repetat, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024 a pus la dispoziție, cu știință  pentru consumul ilicit de canabis o locuință ce îi aparține.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate, au fost identificate și ridicate  diferite cantități de drog de risc și  substanță psihoactivă, precum și alte  mijloace de probă.

În ziua de 09.06.2024, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Constanța a dispus arestarea preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța.

Acțiunea a beneficiat de jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Constanța.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție. 

Conform portalului instanțelor de judecată, la data de 9 iunie 2024, Tribunalul Constanța a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor Andrei L. și a lui George O., pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 09.06.2024 până la data de 08.07.2024, inclusiv. 

Decizia nu este una definitivă!

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și: 

Năvodari. Droguri cumpărate cu bani falși! Dosarul, la Curtea de Apel Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii