Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:00 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tragedie rutieră la Tulcea! Aproape 7 ani de închisoare pentru un șofer băut, ce consumase substanțe psihoactive și avea permisul anulat

ro

09 Jun, 2024 10:42 831 Marime text


Judecătorii din Tulcea au aplicate aproape 7 ani de închisoare cu executare în cazul unui accident rutier mortal provocat de un șofer ce se afla sub influenţa alcoolului, sub influenţa substanțelor psihoactive, respectiv benzodiazepine și neavând dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice urmare a anulării permisului de conducere.
 
Decizia magistraților din Tulcea a fost contestată la Curtea de Apel Constanța, instanță ce va luao decizie definitivă.
 
Dosarul a fost instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Măcin!
 
Inculpatul a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, conducerea unui vehicul sub influenţa altor substanţe şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
 
În actul de sesizare s-a reţinut, în esenţă, că la data de 23.09.2023, în jurul orei 15:30, inculpatul a condus pe drumurile publice DN22 / E87, un autoturism, iar, în zona km. 94+64 metri, într-o curba deosebit de periculoasă la dreapta, pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum și vizibilitate (depășind viteza legală maximă admisă de 50 km/h pe porțiunea de drum respectivă cu cca 61 km/h), a intrat într-un derapaj necontrolat, rulând în afara părții carosabile și pe sensul de mers opus și a intrat în coliziune cu un triciclu electric condus de către persoana vătămată care, ca urmare a impactului, a decedat.
 
Procurorii spun că inculpatul se afla sub influenţa alcoolului, 1.51 g/l alcool pur în sânge la prima mostră si 1.36 g/l alcool pur în sânge la cea de-a doua probă, precum și sub influenţa substanțelor psihoactive, respectiv benzodiazepine și neavând dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice urmare a anulării permisului de conducere.
 
Condamnare, aproape 7 ani cu executare
 
Luna trecută, Judecătoria Măcin a decis condamnarea inculpatului – în primă instanță, la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, tot la un an de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa unor substanţe psihoactive, la 2 ani de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere vehicul cu permisul anulat și la 3 ani pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă.
 
Instanța a contopit pedepsele aplicate inculpatului prin adăugarea la cea mai grea, de 3 ani închisoare, a sporului obligatoriu de 1 an şi 4 luni, reprezentând o treime din celelalte pedeapse, rezultând o pedeapsă finală de 4 ani ani și 4 luni închisoare.
 
Judecătoria Măcin a constatat că fiecare infracţiune intenţionată e comisă în stare de recidivă postcondamnatorie faţă de pedeapsa de 2 ani şi 7 luni închisoare la care a fost condamnat inculpatul printr-o sentinţă penală a Judecătoriei Babadag.  
 
Magistrații au revocat suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 2 ani şi 7 luni la care a fost condamnat inculpatul prin sentinţa penală a Judecătoriei Babadag şi a dispus executarea ei.
 
Ca atare, instanţa a adaugat la pedeapsa de 4 ani şi 4 luni, stabilită inculpatului prin prezenta sentinţă, pedeapsa de 2 ani şi 7 luni, la care a fost condamnat în trecut, inculpatul urmând ca în final să execute o pedeapsă de 6 ani şi 11 luni închisoare cu executare în regim de detenţie.
 
Decizia Judecătoriei Măcin a fost contestată la Curtea de Apel Constanța, instanță ce va lua o decizie definitivă.
 
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
Sursa: portal instante de judecată și rejust.ro

Foto cu rol ilustrativ.
 
PRECIZĂRI: 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și 
 
FOTO+VIDEO
Tragedie la Lazu! Un medic de familie și un tânăr, condamnați definitiv pentru ucidere din culpă!

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii