Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
10:15 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei ani de închisoare cu suspendare! Flagrant lângă sediul RAR! Cum a fost prins de DNA un fost inspector superior CJ Tulcea! (DOCUMENT)

ro

17 Jun, 2022 00:00 3631 Marime text
Andrei Bodean, procuror șef DNA Constanța 
  • Potrivit DNA, „la intervenția organelor de poliție, inculpatul Badiu Ionel a scos banii din pantaloni și i-a aruncat pe asfalt“.
  • Acordul de recunoaștere a vinovăției reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța a sesizat instanța de judecată cu acordul de recunoaștere a vinovăției a lui Ionel Badiu, la data presupusei fapte inspector superior în cadrul Consiliului Județean Tulcea - Compartimentul Autoritatea Județeană de Autorizare Transport Public, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.
 
Dosarul se află pe rolul Tribunalului Tulcea.
 
Magistrații sunt așteptați să se pronunțe în cauză la data de 28 iunie 2022
 

Confrom DNA, în fapt, din actele de urmărire penală efectuate în cauză, reiese că „există probe din care rezultă comiterea infracţiunii de luare de mită prev. de art. 6 și 7 lit. c din Legea nr. 78/2000 rap. la art. 289 alin. 1 C.pen., pentru care s-a pus în mișcare acțiunea penală de către inculpatul Badiu Ionel, reținându-se în sarcina acestuia împrejurarea că, la data de 04.04.2022, în jurul orelor 15:34, inculpatul Badiu Ionel, funcţionar public – inspector superior – cu atribuții de control și de constatare și sancționare a contravențiilor în cadrul Consiliului Judeţean Tulcea – Compartimentul Autoritatea Judeţeană de Autorizare Transport Public, a primit, cu titlu de mită, suma de 500 de lei de la (...), administrator al S.C. (...) S.R.L., pentru a nu fi aplicate sancţiuni contravenţionale şoferilor angajaţi ai S.C. (...) S.R.L., în legătură cu depăşirea tonajului pe drumurile publice, fapta inculpatului fiind constatată în flagrant“.

 
 

„Din procesul verbal de redare a conversației purtate, în data de 04.04.2022, între (...) și inculpatul Badiu Ionel, cu ocazia surprinderii acestuia din urmă în flagrant, rezultă atât remiterea și primirea sumei de 500 de lei, cât și scopul primirii acesteia de către inculpat, respectiv, nesancționarea șoferilor angajați ai firmei denunțătorului pentru încălcarea greutății maxime admise a autovehiculelor de transport pe drumurile publice. Mai mult, din aceeași discuție, reiese și teama inculpatului de a primi banii într-o zonă supravegheată de camere video, precum și preocuparea de a nu fi prins de către Direcția Națională Anticorupție (DNA)“, conform acordului de recunoaștere a vinovăției.

 

„Procesul verbal de constatare a infracțiunii flagrante din data de 04.04.2022 confirmă faptul că (...) s-a întâlnit cu inculpatul Badiu Ionel în zona spălătoriei auto de pe Str. Isaccei din Mun. Tulcea, situată lângă sediul Registrului Auto Român, căruia i-a remis o sumă de bani, pe care inculpatul a introdus-o în buzunarul drept din față al pantalonilor. La intervenția organelor de poliție, inculpatul Badiu Ionel a scos banii din pantaloni și i-a aruncat pe asfalt, bancnotele fiind două cu valoarea a câte 200 lei și una cu valoarea de 100 lei, cu seriile corespondente celor anterior înseriate de către lucrătorii de poliție în procesul verbal din data de 04.04.2022 și predate (...)“,  se mai arată în acord.

 
Conform DNA, prin acordul de recunoaștere a vinovăției s-a stabilit o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere pe un termen de 3 ani.
 
 Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul va respecta măsurile:
 
a) să se prezinte la serviciul de probațiune, la datele fixate de acesta;
b) să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu
supravegherea sa;

c) să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinței și orice deplasare care
depășește 5 zile;
d) să comunice schimbarea locului de muncă;
e) să comunice informații și documente de natură a permite controlul
mijloacelor sale de existență.
 
Acordul de recunoaștere a vinovăției poate fi citit integral accesând secțiunea Documente.
 
Acordul de recunoaștere a vinovăției reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Permise pe șpagă?!
Un polițist din Tulcea, trimis în judecată! S-a schimbat încadrarea juridică a faptelor

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii