Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
14:45 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei ani de închisoare cu suspendare pentru fostul director Oil Teminal, Ioan Silviu Wagner

ro

02 Mar, 2021 14:29 3717 Marime text

 
Fostul director Oil Teminal, Ioan Silviu Wagner, bănuit de abuz în serviciu dacă funcționarul a urmărit obținerea unui folos pentru sine sau pentru altul, a fost condamnat azi la trei ani de închisoare cu suspendare.
 
Decizia a fost luată de Claudia Jderu, judecător în cadrul Curții de Apel Bucureşti, în dosarul privind finanțarea campaniei electorale din 2009.
 
Oficial
 
„Constată că în privinţa inculpatului Wagner Ioan Silviu legea penală mai favorabilă este Codul penal (1969). În baza art. 2151 alin. (1) C.pen. (1969) cu aplic. art. 13 C.pen. (1969) condamnă pe inculpatul Wagner Ioan Silviu la 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la delapidare. În baza art. 65 alin. (1) rap. la art. 64 alin. (1) lit. a) teza a doua, b) C.pen. (1969) interzice inculpatului exercitarea dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat pe o perioadă de 2 ani după executarea sau considerarea ca executată a pedepsei închisorii. În baza art. 71 rap. la art. 64 alin. (1) lit. a) teza a doua, b) C.pen. (1969) interzice inculpatului exercitarea dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat din momentul rămânerii definitive a prezentei hotărâri şi până când pedeapsa principală a fost executată sau considerată ca executată. În baza art.861 alin. (1) şi (2) C.pen. (1969) dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei aplicate inculpatului pe durata unui termen de încercare de 5 ani, stabilit în condiţiile art.862 C.pen.(1969). În baza art.863 C.pen. (1969) dispune ca pe durata termenului de încercare inculpatul să se supună următoarelor măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la datele fixate la Serviciul de Probaţiune Constanţa conform programului stabilit de acesta; b) să anunţe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea; c) să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă; d) să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele lui de existenţă. Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art.864 C.pen. (1969) privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere. În baza art.71 alin.5 C.pen. (1969) dispune suspendarea executării pedepsei accesorii pe durata termenului de încercare. 6. În baza art.16 alin.1 lit.b teza I C.proc.pen., achită pe inculpatul Andronic Dan Cătălin, pentru infracţiunea de mărturie mincinoasă, prev. de art. 273 alin.1 C.pen. B. În baza art. 397 C.proc.pen. rap. la art. 1349 şi urm. C.civ. admite acţiunea civilă formulată de partea civilă S.C. OIL TERMINAL S.A. şi obligă în solidar pe inculpații Wagner Silviu Ioan și Băsescu Ioana la plata sumei de 119.000 lei către aceasta“.
 
Tot azi, și tot în dosarul privind finanțarea campaniei electorale din 2009, judecătoarea Claudia Jderu a mai decis următoarele condamnări:
 
Elena Gabriela Udrea, fost deputat în Parlamentul României, bănuită de cinci infracțiuni de spălare de bani, a primit în acest dosar 8 ani de închisoare.
 
Ioana Băsescu, notar public, fiica lui Traian Băsescu, fostul președinte al României, acuzată de instigare la abuz în serviciu dacă funcționarul a urmărit obținerea unui folos pentru sine sau pentru altul și instigare la spălare de bani (2 fapte), a primit cinci ani de închisoare.

 
Nastasia Gheorghe, la data faptei secretar general al Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului, bănuit de luare de mită, șase ani de închisoare.
 
Tarhon Victor, la data faptei președintele Consiliului Județean Tulcea, suspectat de luare de mită - patru ani de închisoare.
 
Andronic Dan - Cătălin, om de afaceri și consultant politic sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: - mărturie mincinoasă; - favorizarea făptuitorului, a fost achitat.
 
Separat, afaceristul Francesco Giovanni – Mario, acuzat în acest dosar de evaziune fiscală, - spălare de bani (2 fapte), a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției, el primind un an și șase luni de închisoare cu suspendare.
 

Decizia Curții de Apel București de azi nu este definitivă.   
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii