Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
19:46 28 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei judecători ai Curții de Apel Constanța, înscriși pentru Curtea Supremă. Lucrările candidaților, anonimizate și trimise comisiilor

ro

26 Jan, 2023 00:00 1785 Marime text
  • Cei trei judecători din Constanța care s-au înscris la examen sunt magistratul Claudiu Iulian Răpeanu, vicepreședintele Curții de Apel Constanța, alături de magistratul Mihail Stănescu Sas, fost președinte al Judecătoriei Constanța, în prezent judecător al Secției I Civile a Curții, și de magistratul Ecaterina Grigore, din cadrul Secției de Contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel Constanța.
Concursul pentru promovarea la Curtea Suprenmă a României continuă, în această perioadă, cu anonimizarea lucrărilor magistraților înscriși pentru examen și transmiterea lor către comisiile de evaluare.
 
Din Constanța, sunt trei judecători ai Curții de Apel care s-au înscris pentru promovarea la Înalta Curte de Casație și Justiție a României.
 
Aceștia sunt magistratul Claudiu Iulian Răpeanu, vicepreședintele Curții de Apel Constanța, alături de magistratul Mihail Stănescu Sas, fost președinte al Judecătoriei Constanța, în prezent judecător al Secției I Civile a Curții, și de magistratul Ecaterina Grigore, din cadrul Secției de Contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel Constanța.
 
Magistrații Claudiu Iulian Răpeanu și Ecaterina Grigore s-au înscris la concurs pentru Secția de Contencios administrativ și fiscal a Curții Supreme, în timp ce magistratul Mihai Stănescu Sas a optat pentru un post în cadrul Secției I Civile a instanței supreme.
 
În cadrul examenului, judecătorii urmează să fie evaluați în baza a 30 de lucrări ce vor fi selectate de către comisia de examinare, iar, ulterior, vor susține interviul în fața Secției pentru Judecători a CSM.
 
Potrivit calendarului de desfășurare a examenului, în această perioadă, până pe data de 3 februarie 2023, are loc anonimizarea lucrărilor candidaților și comunicarea către comisiile de evaluare.
 
Anterior, în perioada 9 – 16 ianuarie 2023, s-au emis adrese către curțile de apel, ori, după caz, către alte instituții pentru comunicarea lucrărilor selectate în vederea evaluării, iar lucrările au fost comunicate.
 
În total, sunt 15 posturi vacante la Înalta Curte de Casație și Justiție a României pentru care s-a organizat concursul, patru fiind la Secția I Civilă, cinci la Contencios administrativ și fiscal și șase la Secția Penală.

 
Desfășurarea interviului la CSM este programată după data de 15 martie 2023, ulterior urmând să se publice și rezultatele finale ale concursului.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și
O nouă pensionare în conducerea instanțelor arondate Curții de Apel Constanța!
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii