Tribunalul București l-a condamnat pe Daniel Asanache, fost ofițer de poliție în M.A.I. - Corp control! Decizia contestată
Tribunalul București l-a condamnat pe Daniel Asanache, fost ofițer de poliție în M.A.I. - Corp control! Decizia
05 Jun, 2023 16:33
ZIUA de Constanta
2878
Marime text
- Daniel Ciprian Asanache-Damian primit 3 ani de închisoare cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.
- Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
Tribunalul București s-au ronunțat în dosarul lui Daniel Ciprian Asanache-Damian, la data presupuselor fapte ofițer de poliție în cadrul M.A.I. - Corpul de control al ministrului!
Asanache a primit 3 ani de închisoare cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.
Decizia tribunalului a fost contestată la Curtea de Apel București. Primul termen în apel a fost stabilit pentru finele lunii septembrie 2023.
Dosarul a fost instrumentat de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:
În perioada aprilie – 2 august 2022, în calitate de ofițer de poliție angajat la Corpul de control al ministrului, inculpatul Asanache-Damian Daniel Ciprian ar fi pretins, în mod repetat, de la o persoană, martor, diferite sume de bani, inclusiv plata unei facturi de telefon de 3.700 lei, precum și suma de 15.000 lei.
În schimbul banilor, a lăsat să se creadă că, prin influența pe care o are asupra unor ofițeri de poliție, îi va determina să rezolve problemele judiciare, precum și ridicarea în grad a cuiva din familia respectivei persoane.
La data de 3 august 2022, inculpatul a primit de la persoana respectivă suma de 15.000 lei, pentru scopul menționat, împrejurare în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.
Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul București cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.
Facem precizarea că această soluție procesuală reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și sesizarea instanței de judecată, nefiind de natură să înfrângă, în nicio situație, principiul prezumției de nevinovăție.
Foto cu rol ilustrativ!
Măsurile dispuse în cauză reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, și nu înfrâng în niciun fel principiul prezumției de nevinovăție de care beneficiază persoanele supuse cercetărilor.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
A recunoscut tot la DNA
Condamnare pentru Mădălina Cliante, fost inspector superior al Direcției pentru Cultură Constanța!
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii