Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:02 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tribunalul Constanța 15 ani de închisoare pentru femeia care și-ar fi incendiat concubinul din gelozie!

ro

28 Jun, 2024 11:06 428 Marime text
  • Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Tribunalul Constanța a decis vineri, 28 iunie 2024, condamnarea la 15 ani de închisoare pentru Spiridon Maricica, femeia care și-ar fi incendiat concubinul în luna ianuarie a acestui an.

Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Dosarul a fost instrumentat de procurorii din cadrul Parchetului Tribunalului Constanța.

MINUTĂ

„În baza art. 396 alin. 1, 2 C.p.p. rap la art. 188 - art. 189 alin 1 lit. h C.pen. în referire la art 199 C.pen. condamnă pe inculpata SPIRIDON MARICICA, la pedeapsa de 15 (cincisprezece) ani închisoare pentru săvârsirea infractiunii de omor calificat în referire la infractiunea de violentă în familie. În baza art. 66 alin. (1) lit. a), b) C. pen. interzice inculpatei, ca pedeapsă complementară, exercitarea drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a si b Cod penal, respectiv dreptul de a fi aleasă în autoritătile publice sau în orice alte functii publice si dreptul de a ocupa o functie care implică exercitiul autoritătii de stat, pe o perioadă de 5 ani. În baza art. 65 alin. 1, alin. 3 C.pen., rap. la art. 66 alin. (1) lit. a), b) C. pen., interzice inculpatei ca pedeapsă accesorie exercitarea drepturilor de a fi aleasă în autoritătile publice sau în orice alte functii publice, de a ocupa o functie care implică exercitiul autoritătii de stat, de la momentul rămânerii definitive a hotărârii de condamnare si până când pedeapsa principală privativă de libertate este executată sau considerată ca executată, conform art. 65 alin. 3 Cod penal. În temeiul art. 60 C.pen., dispune executarea pedepsei închisorii în regim de detentie.


Reamintim că, în data de 18.01.2024, organele de poliție au fost sesizate cu privire la un incident, respectiv incendierea unei persoane de sex masculin, din Constanța.

Organele de poliție s-au deplasat la fața locului și au constatat că era prezent un echipaj SMURD care le-a relatat acestora că cel în cauză se află în stare gravă și nu pot furniza date cu privire la ce s-a întâmplat datorită stării de sănătate în care se află victima, ulterior aceasta fiind transportată la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța.
 
Din procesul-verbal de examinare preliminară a rezultat că victima prezenta leziuni traumatice (arsuri prin flacără, grad IIB-III, pe 40-45% suprafață corporală și arsuri la nivelul căilor aeriene superioare) care i-au pus acestuia viața în primejdie prin șoc post-combustional și prin arsurile de la nivelul căilor aeriene superioare, pentru care a fost necesară intubarea oro-traheală.

De asemenea, organele de poliție au luat legătura cu concubina victimei, care a relatat faptul că a avut o discuție în contradictoriu cu concubinul său pe tema geloziei, moment în care acesta și-a turnat o soluția și ulterior și-a dat foc.
 
Potrivit evaluărilor organelor de poliție, în urma incidentului victima a suferit arsuri de 50-60 % suprafață corporală iar în imobil nu au existat distrugeri în urma celor întâmplate.
 
În cauză s-a procedat la o cercetare la fața locului în imobilul de domiciliu în care a avut loc incidentul, timp în care alte organe de poliție s-au deplasat la Spitalul Județean de Urgență Constanța, au luat legătura cu un medic care a relatat că victima se află în stare gravă la terapie intensivă, este inconștient și intubat și a suferit arsuri pe o suprafață totală de 45 % din corp.
 
De asemenea, aceasta a relatat că victima era conștient când a fost adus și a relatat verbal faptul că, concubina acestuia a aruncat cu spirt pe el și i-a dat foc.
 
În urma discuțiilor cu organele de poliție și cu procurorul concubina persoanei vătămate a recunoscut că în urma unor certuri conjugale ea este de fapt cea care l-a incendiat pe concubinul său, după ce în prealabil a turnat spirt pe acesta, spirt pe care l-a avut la îndemână.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Detalii exclusive din dosar! Caz șocant în Constanța! Bărbat incendiat cu alcool medicinal – „Îmi pare extrem de rău pentru ceea ce s-a întâmplat“ (DOCUMENT)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii