Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:27 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tribunalul Constanța a admis deschiderea procedurii insolvenţei la cererea debitorului Gastro Sisters SRL. Legături cu Asado Corner Shop Group SRL

ro

23 Sep, 2024 17:00 2269 Marime text
  • La termenul de judecată din luna august, magistrații au admis cererea debitoarei și a dispus deschiderea procedurii simplificate a insolvenţei împotriva societății Gastro Sisters SRL
  • Instanța a desemnat provizoriu, la cererea debitoarei prin lichidator, în calitate de lichidator judiciar pe practicianul în insolvenţă RISE INSOLVENCY SPRL
  • Termenul limită pentru depunerea creanţelor este 27.09.2024 iar cel pentru verificarea creanţelor, întocmirea, afişarea şi comunicarea tabelului preliminar al creanţelor este 07.10.2024
  • Prima şedinţă a adunării creditorilor a fost stabilită pentru 14.10.2024. ora 12:00, la sediul lichidatorului judiciar
  • Gastro Sisters SRL era deținută și administrată de Ruxandra Elmira Năiță-Anghel, al cărei nume se leagă și de Asado Corner Shop Group SRL, companie pentru care Tribunalul Constanța a dispus intrarea în insolvență în dosarul 6698/118/2022 
  • În 2023, Gastro Sisters SRL a declarat 11 angajați, pierderi peste 620.000 de lei și cifra de afaceri a depășit 3,62 de milioane de lei
     
 


 

Pe 30 iulie 2024, pe rolul Tribunalului Constanța a fost înregistrat dosarul 5126/118/2024, cauză în care Gastro Sisters SRL are calitatea de debitor.

La termenul de judecată din luna august, magistrații au admis cererea debitoarei în temeiul art. 38 alin. 2 lit. e; art. 65 alin. 1; art. 71 şi art. 145 alin. 1 lit. A (a) din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă și a dispus deschiderea procedurii simplificate a insolvenţei împotriva societății Gastro Sisters SRL.

Totodată, instanța a desemnat provizoriu, la cererea debitoarei prin lichidator, în calitate de lichidator judiciar pe practicianul în insolvenţă RISE INSOLVENCY SPRL, care va îndeplini atribuţiile prevăzute de art. 64 din lege, cu o retribuţie fixă de 7000 lei şi cota variabilă de 10 % din fondurile obţinute în beneficiul creditorilor (din lichidarea bunurilor ce compun patrimoniul debitoarei şi recuperarea creanţelor debitoarei).  Sumele nu conţin TVA.





Magistrații au mai dispus dizolvarea debitoarei şi ridicarea dreptului său de administrare constând în dreptul de a-şi conduce activitatea, de a-şi administra bunurile din avere şi de a dispune de acestea.

„În temeiul art. 75 alin. 1 din Legea nr. 85/2014 se suspendă de drept toate acţiunile judiciare, extrajudiciare sau măsurile de executare silită pentru realizarea creanţelor asupra averii debitorului.

Valorificarea drepturilor acestora se poate face numai în cadrul procedurii insolvenţei, prin depunerea cererilor de admitere a creanţelor.
Repunerea pe rol a acestora este posibilă doar în cazul desfiinţării hotărârii de deschidere a procedurii, a revocării încheierii de deschidere a procedurii sau în cazul închiderii procedurii în condiţiile art. 178 din lege.

În cazul în care hotărârea de deschidere a procedurii este desfiinţată sau, după caz, revocată, acţiunile judiciare sau extrajudiciare pentru realizarea creanţelor asupra averii debitorului pot fi repuse pe rol, iar măsurile de executare silită pot fi reluate.

La data rămânerii definitive a hotărârii de deschidere a procedurii, atât acţiunea judiciară sau extrajudiciară, cât şi executările silite suspendate încetează.

În temeiul art. 76 din Legea nr. 85/2014, dispune comunicarea sentinţei de deschidere a procedurii simplificate a insolvenţei către instanţele judecătoreşti în a căror jurisdicţie se află sediul debitorului declarat la ORC Constanţa.

Lichidatorul judiciar va comunica sentinţa de deschidere a procedurii simplificate a insolvenţei către toate băncile unde debitorul are deschise conturi.

În temeiul art. 73 coroborat cu art. 99-100 din Legea nr. 85/2014: sispune ca lichidatorul judiciar să notifice intrarea în faliment creditorilor, debitoarei şi Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Constanţa în vederea efectuării menţiunii și publicarea notificării într-un ziar de largă circulaţie şi în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă, pe cheltuiala averii debitorului (art. 99 alin. 3).

Termenul de depunere, de către creditori, a opoziţiilor la hotărârea de intrare în faliment în procedură simplificată este de 10 zile de la notificare. Fixează termenul limită pentru depunerea creanţelor la 27.09.2024.

Fixează termenul limită pentru verificarea creanţelor, întocmirea, afişarea şi comunicarea tabelului preliminar al creanţelor la 07.10.2024.
Termenul pentru formularea eventualelor contestaţii este 7 zile de la publicarea în Buletinul procedurilor de Insolvenţă a tabelului preliminar, conform art. 111 alin. 2 din Legea nr. 85/2014.

Fixează termen pentru afişarea tabelului definitiv al creanţelor la 01.11.2024.  Fixează data primei şedinţe a adunării creditorilor la data de 14.10.2024. ora 12:00, la sediul lichidatorului judiciar şi dispune convocarea creditorilor.

În temeiul art. 151 şi urm. din Legea privind procedura insolvenţei, dispune inventarierea şi sigilarea bunurilor din averea debitorului şi îndeplinirea celorlalte operaţiuni de lichidare.

Dispune deschiderea de către debitor a unui cont distinct la o unitate bancară din care vor fi suportate cheltuielile aferente procedurii, în termen de 2 zile de la notificarea deschiderii procedurii.

În caz de neîndeplinire a atribuţiei, contul va fi deschis de către lichidatorul judiciar. În temeiul art. 85 alin. 4 din Legea nr. 85/2014, constată că dreptul de administrare al debitorului a încetat de drept. În temeiul art. 86 alin. 1 din Legea nr. 85/2014, dispune tuturor băncilor la care debitorul are deschise conturi să nu dispună de sume fără un ordin al lichidatorului judiciar.

Dispune ca lichidatorul judiciar să comunice de urgenţă băncilor la care debitorul are deschise conturi, instituirea acestei interdicţii.

Executorie. Cu apel în 7 zile de la comunicare/publicare în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă (art. 43 alin. 2 din Legea nr. 85/2014). Apelul se va depune la Tribunalul Constanţa”, se mai arată în hotărârea magistraților din 13 august a.c., potrivit www.portal.just.ro.

Următorul termen a fost fixat de Tribunalul Constanța pentru 12.11.2024 ora 08.30.

Despre Gastro Sisters SRL
 
Potrivit termene.ro, Gastro Sisters SRL a fost înființată în 2014, la Constanța (sediul social pe strada Dragoslavele, nr. 57), iar în prezent are sediul social în București, Sectorul 3, pe strada Nerva Traian și se ocupă în principal de restaurante.
 
Societatea și-a schimbat sediul social în București la finele lunii iunie 2024 (MOf. 3487/18.07.2024), prin decizia asociatului Ruxandra Elmira Năiță-Anghel.
 
Gastro Sisters SRL era deținută și administrată de Ruxandra Elmira Năiță-Anghel, al cărei nume se leagă și de Asado Corner Shop Group SRL (companie pentru care Tribunalul Constanța a dispus intrarea în insolvență în dosarul 6698/118/2022, detalii pot fi consultate în secțiunea „citește și”).
 
În 2023, Gastro Sisters SRL a declarat 11 angajați, pierderi peste 620.000 de lei și cifra de afaceri a depășit 3,62 de milioane de lei.
 
 
Despre Asado Corner Shop Group SRL
 
Asociații Asado Corner Shop Group SRL, Anghel (Năiță) Ruxandra Elmira și Anghel Ioana Andreea (Bărăscu), au cerut insolvența firmei la sfârșitul anului 2022.

Anghel Andreea-Ioana mai apare în Black Sea Imobiliare SRL (întrerupere temporară de activitate), iar Năiță-Anghel Ruxandra Elmira apare în Aditour Invest SRL și în Gastro Sisters SRL.
Asado Corner Shop Group SRL figura cu patru puncte de lucru în Constanța (Soveja, Tomis, Aurel Vlaicu și strada Vasile Alexandri). 
La termenul din 10 septembrie, în dosarul nr. 6698/118/2022, , magistrații de Tribunalul Constanța au dispus intrarea în faliment a debitoarei SC Asado Corner Shop Group SRL.
 
Tribunalul a desemnat în calitate de lichidator judiciar provizoriu consorțoul format din CII Tudorache Violeta Emilia & CII Constantinescu Maria Loredana.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Citește și:

Oficial. Magistrații de la Tribunalul Constanța au dispus intrarea în faliment a debitoarei Asado Corner Shop Group SRL. Care sunt termenele pentru întocmirrea tabelului definitiv al creanțelor? (DOCUMENT)

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii