Tribunalul Constanța a fixat primul termen Alexandru Mazăre, fost senator în Parlamentul României, află în septembrie dacă va fi eliberat
Tribunalul Constanța a fixat primul termen: Alexandru Mazăre, fost senator în Parlamentul României, află în
07 Jul, 2024 17:00
ZIUA de Constanta
1416
Marime text
Tribunalul Constanța a fixat termenul la care va fi soluționată contestația procurorilor DNA față de eliberarea lui Alexandru Mazăre, fost senator în Parlamentul României.
Potrivit portalului instanțelor de judecată, la data de 11 septembrie 2024, magistrații vor decide dacă acesta va rămâne sau nu în arest. Oricare va fi decizia instanței, va fi definitivă.
Dosarul care are ca obiect liberarea condiționată a fostului parlamentar a ajuns pe masa magistraților Tribunalului Constanța, după ce procurorii DNA Constanța au contestat decizia Judecătoriei Medgidia prin care a dispus eliberarea condiționată a lui Alexandru Mazăre, fratele lui Radu Mazăre, fostul primar al municipiului Constanța!
Alexandru Mazăre a fost condamnat, în mai 2022, la 3 ani închisoare cu executare, în dosarul Campusul Social „Henri Coandă“.
Conform pna.ro, prin decizia penală nr. 45 din 10.05.2022, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât condamnarea lui Mazăre Alexandru, la data presupuselor fapte senator în Parlamentul României la o pedeapsă de 3 ani închisoare la care se adaugă „5.000 lei amendă penală și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 3 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la luare de mită și fals în declarații în formă continuată“.
Tot în acest dosar, Înalta Curte a dispus achitarea lui Mazăre Radu Ștefan, pentru infracțiunile reținute în sarcina sa, întrucât lipsește plângerea prealabilă, autorizarea sau sesizarea organului competent ori o altă condiție prevăzută de lege, necesară pentru punerea în mișcare a acțiunii penale.
De asemenea, Curtea Supremă a dispus încetarea procesului penal pornit împotriva lui Morgenstern Avraham, pentru infracțiunea reținută în sarcina sa, întrucât a intervenit prescripția.
Cei în cauză au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție la data de 31 martie 2016, vezi comunicatul nr. 398/VIII/3 din data de 01 aprilie 2016.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Procurorii DNA Constanța se opun eliberării condiționate a lui Alexandru Mazăre, fost senator în Parlamentul României!
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii