Tribunalul Constanța a respins azi un acord de recunoaștere a vinovăției al DNA Constanța. Cine este vizat
Tribunalul Constanța a respins azi un acord de recunoaștere a vinovăției al DNA Constanța. Cine este vizatTribunalul Constanța a respins azi acordul de recunoaștere a vinovăției a încheiat de Cristina Chiriloaie, medic de familie, cu procurorii DNA Constanța.
Decizia nu este definitivă.
Oficial
Solutia pe scurt: În baza art. 485 alin.1 lit.b c.p.p. , Respinge acordul de recunoaştere a vinovăţiei stabilit între Parchetul de pe lângă ÎCCJ - DNA – Serviciul Teritorial Constanţa şi inculpata Chiriloaie Cristina şi trimite dosarul procurorului în vederea continuării urmării penale. Cheltuielile judiciare determinate de soluţionarea acordului de recunoaştere de către instanţă rămân în sarcina statului. Cu apel. Pronunţată astăzi în şedinţă publică , 09.06.2021.
Medicul este acuzat de uzurpare a funcției, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit și de favorizarea făptuitorului.
În acordul de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
„La data de 26 februarie 2019, inculpata Chiriloaie Cristina, în calitate de medic de familie, ar fi eliberat unei persoane condamnate într-o cauză penală a DNA o adeverință din care rezulta că aceasta nu este aptă pentru muncă, deși cunoștea că acest document nu putea fi emis decât de un medic specializat în medicina muncii.
Consecința acestui demers ar fi fost aceea că persoana condamnată nu și-a mai executat obligația stabilită conform deciziei penale a Curții de Apel Constanța, ce consta în efectuarea unei munci neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 90 de zile.
În prezența avocatului, inculpata a declarat expres că recunoaște comiterea faptelor reținute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv 1 an și 3 luni închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani“.
Cu referire la toate cauzele anterior menționate, facem precizarea că trimiterea în judecată și acordul de recunoaștere a vinovăției reprezintă , conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp