Tribunalul Constanța a respins un acord de recunoaștere a vinovăției încheiat la DNA. Cine este vizat
Tribunalul Constanța a respins un acord de recunoaștere a vinovăției încheiat la DNA. Cine este vizat
30 Jun, 2022 00:00
ZIUA de Constanta
2611
Marime text
- Tribunalul a dispus trimiterea cauzei la procurorul DNA -Serviciul Teritorial Constanţa, în vederea continuării urmăririi penale.
- Decizia Tribunalului Constanța nu este definitivă.
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus sesizarea instanței de judecată cu acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat între procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța și Cristian Antohi.
Dosarul de urmărire penală privind-l pe inculpat împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției au fost înaintate la Tribunalul Constanța.
Cauza este disjunsă din dosarul lui Daniel Manole, fostul director al Agenției Române pentru Salvarea Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM).
Ieri, 29 iulie 2022, judecătorul Teodor Viorel Gheorghe, de la Tribunalul Constanța, a respins acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat la data de 18 aprilie 2022 în dosarul penal nr 61/P/2022 al Direcţiei Naţionale Anticorupţie -Serviciul Teritorial Constanţa între procurorul DNA-Serviciul Teritorial Constanţa şi Cristian Antohi (...) referitor la infracţiunile de cumpărare de influenţă, prevăzută de art. 6 din Legea nr 78/2000 raportat la art. 292 Cod penal, şi de spălare a banilor, prevăzută de art. 49 alin. 1 lit b) din Legea nr 129/2019.
În continuare, Tribunalul a dispus trimiterea cauzei la procurorul DNA -Serviciul Teritorial Constanţa, în vederea continuării urmăririi penale.
„Ia act că inculpatul a fost reţinut şi aflat în arest la domiciliu în perioada 30 iunie 2021 -26 august 2021. Ia act că în cauză nu sunt dispuse măsuri asiguratorii“, se mai arată în decizia magistraților.
Decizia Tribunalului Constanța nu este definitivă.
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
Bogdan Nicolae Grădinaru, acord de recunoaștere a vinovăției cu DNA
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii