Tribunalul Constanța, așteptat să se pronunțe legat de PUZ-ul vizând documentația de urbanism în Cartierul Compozitorilor
Tribunalul Constanța, așteptat să se pronunțe legat de PUZ-ul vizând documentația de urbanism în Cartierul
04 Feb, 2024 17:00
ZIUA de Constanta
1163
Marime text
Magistrații Tribunalului Constanța au rămas în pronunțare în dosarul care vizează PUZ-ul pentru actualizarea documentației de urbanism în cartierul Compozitorilor, din oraș!
Cazul a fost analizat de judecătorii Secției de Contencios administrativ și fiscal a instanței, care au precizat că hotărârea va fi pronunțată la data de 13 februarie 2024.
La mijloc, este vorba despre HCLM Constanța nr. 177/27.04.2023 privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal „Actualizare Documentație de Urbanism Zona Compozitori“.
În dosarul 4109/118/2023 a fost formulată o cerere de suspendare, respectiv, de anulare a hotărârii Consiliului Local Constanța, în cauză Vasile Secrieru fiind reclamant, iar CLC având rolul de pârât.
Dosarul se află în atenția Completului CA1 al secției, prezidat, potrivit surselor noastre, de magistratul Teodora Luminița Popescu.
Așa cum arătam în edițiile anterioare, la finele anului 2017, Vasile Secrieru a obținut un Certificat de Urbanism de la Primăria Constanța pentru imobilul teren situat în Constanța, pe strada Constantin Bobescu nr. 25, lot 2, cu o suprafață de 15.897 mp, identificat cu numărul cadastral 242030.
În anul 2020, acesta a obținut Certificatul de Urbanism nr. 1064 pentru elaborare PUZ vizând același imobil, situat în cartierul Compozitorilor.
În octombrie 2020, dezvoltatorul imobiliar a obținut răspunsul de la APM vizând ridicarea unor construcții cu un regim de înălțime pe teren de maxim zece etaje, Mediul comunicând atunci că PUZ-ul „nu necesită evaluare de mediu, urmând a fi supus procedurii de adoptare fără aviz de mediu“ (Decizia Etapei de încadrare nr. 9934 din 06.10.2020).
Prin HCL contestat în instanță se prevede, printre altele, faptul că „înălțimea maximă admisă a construcțiilor va fi de 29 de metri, echivalentul unui regim maxim de înălțime P+9 dispuse ca zece niveluri supraterane“.
De asemenea, se precizează în documentul atacat că „se vor respecta în același timp atât înălțimea maximă, cât și regimul maxim de înălțime, prin urmare, nu se vor putea realiza construcții mai mari de P+9 care să se încadreze în înălțimea maximă admisă“.
Decizia pe care Tribunalul Constanța o va pronunța pe 13 februarie 2024 va putea fi ulterior atacată la Curtea de Apel Constanța, în recurs.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
Constănțeanul supărat
Strigăt de disperare al unei mămici - „Câinii comunitari au pus stăpânire pe cartierul Compozitorilor"!
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii