Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:15 02 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tribunalul Constanța îl pune în libertate pe Alexandru Dobruş!

ro

09 Feb, 2022 00:00 1317 Marime text

 
  • Tribunalul Constanța a dispus înlocuirea măsura arestării preventive, luată faţă de inculpat cu măsura preventivă a controlului judiciar, pe o durată de 60 zile, de la data rămânerii definitive a prezentei încheieri.
 
Vicenţiu Alexandru Dobruş, trimis în judecată de procurorii DIICOT Constanța, poate fi pus în libertate! Marți, 08 februarie 2022, Tribunalul Constanța a dispus înlocuirea măsura arestării preventive, luată faţă de inculpat cu măsura preventivă a controlului judiciar, pe o durată de 60 zile, de la data rămânerii definitive a prezentei încheieri.
 
Instanța dispus punerea în libertate a bărbatului, dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză, la data rămânerii definitive a prezentei încheieri.
 
Dacă hotărârea tribunalului va rămâne definitivă, Vicenţiu Alexandru Dobruş trebuie să respecte următoarelor obligaţii, pe durata măsurii: a) să se prezinte la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată judecătorul de cameră preliminară sau instanţa cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la secţia de poliţie în a cărei arie teritorială locuieşte, conform programului de supraveghere întocmit de organele de poliţie sau ori de câte ori este chemat.
 
„Pe timpul controlului judiciar, impune inculpatului să respecte următoarele obligaţii: a) să nu părăsească teritoriul judeţului Constanţa, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar; b) să comunice periodic informaţii relevante despre mijloacele sale de existenţă; c) să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme; d) să nu se apropie de şi să nu comunice pe nicio cale, direct sau indirect, cu martorii (...) Atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar poate fi înlocuită cu măsura arestului la domiciliu sau cu măsura arestării preventive“, se mai arată în decizia Tribunalului Constanța.
 
Hotărârea nu este definitivă!
 
Vicenţiu Alexandru Dobruş, trimis în judecată de procurorii DIICOT Constanța, prin rechizitoriul nr. 284/D/P/2021, pentru infracţiunile de efectuare, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive și trafic de droguri de risc.
 
Bărbatul nu se află pentru prima dată în atenția magistraților.
 
În trecut  numele lui a apărut în dosarul penal deschis după ce un bărbat ar fi fost bătut pe bulevardul Tomis din municipiul Constanţa, în apropierea clădirii Instituţiei Prefectului.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Veste bună pentru presupuşii agresori
Ar fi bătut şi electrocutat un bărbat în apropiere de Prefectura Constanţa

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii