Tribunalul Constanța îl pune în libertate pe Doru Colgiu, cercetat de DNA Constanța! (MINUTA+VIDEO)
Tribunalul Constanța îl pune în libertate pe Doru Colgiu, cercetat de DNA Constanța! (MINUTA+VIDEO)Tribunalul Constanța a respins astăzi, 10 iulie 2024, propunerea de arestare preventivă a lui Doru Colgiu, directorul Goldterm Mangalia SA, formulată de procurorii DNA Constanța!
Decizia nu este una definitivă!
MINUTĂ
În baza art. 227 alin. (1) Cod Procedură Penală, respinge propunerea formulată de Direcţia Naţională Anticorupţie, Serviciul Teritorial Constanţa.
În baza art. 227 alin. (2) rap. la art. 202 alin. (4) lit. b) cu referire la art. 211 şi urm. Cod Procedură Penală, dispune luarea, faţă de inculpatul COLGIU DORINEL, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influență, faptă prev. și ped. de art. 6 din Legea 78/2000 rap. la art 291 alin. 1 din Codul penal, a măsurii controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, de la data de 10.07.2024 la data de 07.09.2024.
În baza art. 215 alin 1 și 2 C. proc. pen., pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul va trebui să respecte următoarele obligaţii:
a. să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţă ori de câte ori este chemat;
b. să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei;
c. să se prezinte la organul de poliţie în a cărui rază teritorială domiciliază, organ desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau de câte ori este chemat;
d. să nu depășească limitele teritoriale ale României, decât cu încuviinţarea prealabilă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie Serviciul Teritorial Constanţa sau a judecătorului de cameră preliminară sau a instanței de judecată;
e. să nu îşi desfăşoare activitatea în cadrul SC Goldterm Mangalia SA.
În baza art. 215 alin. 3 Cod procedură penală, atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor ce îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestării preventive.
În baza art. 215 alin. 5 Cod procedură penală, măsura se va comunica inculpatului la domiciliu, unităţii de poliţie în a cărei circumscripţie locuiește, Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor, Poliţiei de Frontieră Române.
Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului, dacă nu este arestat sau reţinut în altă cauză. În baza art. 275 alin. 3 C. proc. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia.
Cu drept la contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare.
Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 10.07.2024.
Potrivit datelor noastre, decizia a fost luată de completul prezidat de magistratul Mihaela Voichița Nițeanu, din cadrul Secției Penale a Tribunalului.
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, luarea măsurilor preventive sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nici o situaţie să înfrângă prezumţia constituţională de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
Oficial de la DNA
Ce spun procurorii anticorupție despre cazul lui Doru Colgiu, directorul SC Goldterm SA
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Vezi toate STIRILE VIDEO!